Spotting Atau Keguguran?

Kehamilan saya baru mencecah 6 minggu tapi semalam saya perasan terdapat lendir berwarna coklat gelap keluar daripada faraj saya. Ianya tak banyak macam darah haid. Adakah itu spotting atau saya mengalami keguguran?

16 Các câu trả lời

spotting and better scan baby.. utk kepastian.. harap2 kandungan sis sihat... sy pernah jadi mcm tu jugak... sy tak tahu sy pregnt.. hari2 pun bleeding... and masa tu 6 weeks.. pg scan baby then doctor kata kantung xcantik... repeat scan kat gynae.. pun sama jugak.. and doctor confirmkan kandungan tak menjadi.. and itu anak 1st..tapi tak pe.. redha... alhamdulillah.. rezeki ada lagi..

Kalau ada keluar darah walaupun sedikit, pergi cek doktor ye sis. Macam sy dulu keluar macam benang2 je waktu kencing tu, sy pergi cek kat klinik doktor suspek threatened miscarriage. Doktor suruh refer hosp, dan blm rezeki sy lg. Memang betul sy miscarriage

Better refer doc terus sis. Ade setengah kata normal spotting masa awal preggy, tp taktahu la kan. Sbb sy stkat nie tk pernah ade spotting ape2 sepanjang preggy. Dah 25weeks. waAllahu’alam laa. Please refer doc terus

Sy pun jadi camni Masa awal kehamilan... Pastu doktor suruh byk baring Dan berehat.... Alhamdulillah skrg da 38w... Sy mmg baring je smpai kandungan 4bulan.. baru bole buat keje umah sikit2 pastu

Saya dulu spotting je tapi better check hospital sbb nak tgk janin ada or tak. And dr. akan bg percentage of miscarriage based on umur kita. Saya umur 27 masa 6 weeks preggy, precentage of miscarriage 20%

4y trước

betul tu... saya pn pnh alami mcmto

Saya pernah mcm ni juga time tu 8 weeks. Mula-mula spotting lama-lama jadi bleeding. Saya dah disahkan keguguran 2 hari lepas. InsyaAllah rezeki akan dtg. Sis pergi cek ya

Sy pernah spotting mucus warna dark brown seminggu.. nasib baik kandungan x jadi pape.. whatever it is awk kene jumpe dr dan scan tgk baby

Sye pon sme. .bru 5 weeks tp ary2 kluar drah coklat. . G cek doc ckp kne bnyk reht je. .sbb tu dye ngade cuba nk gugur. .

4y trước

Aduii. .siaann. .semoga awak ada rezki lgi dpt bby. .aamiin. .selamat berpantang

Klu spotting sikit je sis. M b itu ancaman keguguran. Sis ada angkat yg berat2 ke? Bykkan rehat di awal preggy. Harap kandungan sis ok

Saya pun mengalaminya.. bermula hari sabtu hingga sekarang.. terkadang ada bersama sedikit darah..

3y trước

Skrg mcm mana sis? Adakah kandungan selamat?