Minum ais

Kawan kawan, memang orang ngandung kene elak minum air batu ke? Saya sepanjang hamil ni memang selalu minum ais. ?? Sebab tekak nak bende sejuk je. Tolong saya plsss

91 Các câu trả lời

Saya suka minm air sejuk . Lagi2 bila cuaca pans sgt .. Syukur baby sihat n besa ikot umur dia dlm kndungan ni . Klau sis was2 dpt kan nasiht dri doc ye . Smoga baby n sis sihat2 shja .

x tau la kalau org lain. tapi saya xda effect pun, hari2 minum sejuk even tinggal kawasan sejuk. mandi pun air sejuk. kalau pernah ke kundasang ranau tau la tu sejuk dia mcm mna.

Sy spnjang mngandung minum ais tiap2 hari..bkn setakat tu je..siap mkn ais lg...mmg nikmat sangat dpt mkn ais😅 Org ckp bby akn besar tp bby sy lahir 2.9 je...x bsar sgt pn...

Setahu sya minum air sejuk boleh buat baby aktif dlm perut . penah baby saya kurg gerak sbb dah sarat 9 bulan , doktor suggest suruh minum air sejuk supaya baby aktif semula.

5y trước

Good tips.. thank you😊

Kena kurangkn ais..sy first baby perut intense sgt - air ketuban byk hihi..berat nk bawa nnt..kaki cpt kembang..kali ni sy consume sikit saja xberani nk minum byk hihi

boleh minum sejuk tapi jgn amalkn dlm shrian nnti kandungan sejuk kata orng tua , then nurse pun ada ckp kurangkn sahaja bukan tak boleh ,sbb effect bdan ni lain2.

Saya kalau x minum air sejuk tekak jadi loya hehehe sampai skrg air sejuk je selera..now baby dlm perut mesti tros aktif bila sye minum air sejuk 😋

Sy pn mnm air sjuk jg dri awl khamilan smpai la skrg 3 bulan hihi sy mmang x selera nk mkn klw xde air sjuk .. Klw mnm air yg suam plk msti akan munta... 😁

tak ada apa2 kesan pun sis..saya lagi la tak cukup air sejuk..ais batu saya kerjakan..cuaca malaysia ni panas..so normal la kita asyk nk minum air sejuk..

Masa preg ank 1st dulu selalu org sekeliling bising jgn mnum air ad ais sbb ais bt bby besor..tp sbnrnye mnum air manis2 yg bt bby besor..😄

5y trước

Stress jgk awl2 sbb hari2 bsing bila nmpk sy mnum sejuk..da la musim panas...smpai nk dkt due pun bsing..