Cuma FYI tentang essential oil (eo)

Kat TAP dah ada rupanya tentang penggunaan eo. Saya mmg tak percaya dgn penggunaan eo kat anak kecil ni. Kononnya boleh bantu legakan sakit apa semua. Utk aromatherapy? Yang ni sy setuju. Tapi sampai nak sapu kat badan, campur dlm air etc ni... saya skeptikal yg amat sgt. Wallahualam.

Cuma FYI tentang essential oil (eo)
2 Các câu trả lời

Setuju. Saya skeptical sikit penggunaan kat baby. Kalau untuk orang dewasa tu lain la. Saya sendiri memang pengguna eo tapi memang untuk aromatherapy dan ada certain yang memang elok campur dalam shampoo, skincare etc untuk tujuan tertentu. Tu pun saya guna lepas buat pembacaan yang mendalam dan memang berkesan bagi saya. Tapi bukan pada makanan dan pada anak kecik 😅

2y trước

Kannn. Saya pun ada kenalan yang sapu kat baby untuk tido lena la, elak perut kembung la. Tak takut ke 😭

Sy mmg tak gemar EO sbb saya ada alahan termasuk wangian. Suka letak daun pandan je. 😅