Confused to make decisions

Hi, kandungan sy sekarang 39minggu 2hari.. Tadi balik dari WCHKL dokter scan cakap baby sy besar 4kg, dokter dh buat scan 2-3kali still dalam kiraan 3.8kg ke atas.. Isnin nie sy dh kene serah diri kt hospital & dokter minta sy buat pilihan normal or operation.. Sy dh buat pilihan operation demi baby.. Takut bahu baby tak lepas bersalin normal.. Tapi sy mintak izin Tanya suami Dan suami marah sbb sy ckp nk operation dia nk sy normal sahaja.. Dia suruh sy bagi phone kt dokter dia nk sound knape Tanya soalan mcm tu kt sy.. Sy tak bagi & suami kata apapun dokter kata normal je.. Kalau time teran tu betul baby sangkut baru operation.. Actually benda nie takde apa bagi sy sebab semua benda ada risiko masing2.. Tapi sy sedih & kecewa dgn siakap suami sendiri seolah2 taknak faham risiko yg akan sy hadap, sakit sy, perasaan sy sebagai ibu yg akan bersalin, emosi sy & lain2.. Dia cuma nk semua yg dia ckp kita ikut..

1 Trả lời

stay strong mommy! 💪 semoga dipermudahkan urusan bersalin❣️

4y trước

Alhamdulillah dh selamat bersalin sis.. Walaupun emergency Czer, allah selamat kan semua..