Sedih

Kandungan dah 5 bulan tapi ada kemungkinan baby tak dpt lahir sampai cukup bulan sbb ada komplikasi dlm kandungan. Kalau lahir pun mungkin tak dpt tahan lama sbb jantung dia ada masalah. Sedih bila semua org tanya bila bersalin. Kita jadi tak nak jumpa semua orang termasuk ahli keluarga sendiri. Family belah husband tak tau lagi tentang ni. Nak beli barang baby pun takde semangat sbb tak tau apa yg akan terjadi. Nasib baik husband supportive dia ckp jom beli brg baby at least satu barang pun jadi la. ?

11 Các câu trả lời

Sis jgn sedih. Sis sama mcm sy. Tp sy pula kepala. Setiap kali scan doc akn ckp kepala anak sy bsr, dan bsr dia advanced 2w dari spatut nye. Last scan doc siap ckp berkemungkinan hydrocephalus, explained mcm2 smpai sy laki bini tmasuk mak risau, tp sy tawakkal. Sy doa hari2, solat hajat mlm2, ckp dgn baby, sy da mind set apa rupa anak sy keadaan dia sy redha dan jaga elok2, alhamdulillah dgn izin Allah swt anak sy normal, first sy tgk baby mse lps bsalin kepala dia sy pgg, jgn putus asa. Percaya setiap ujian kite hadapi tula kemampuan kite utk hadapi, sy doa kn sis dpermudahkan urusan,

3y trước

Terima kasih sis semua. Anak saya meninggal 4 hari lepas dia lahir sbb masalah jantung tu tak boleh operate dekat Malaysia.

InshaAllah fikir positif je sis Mana tahu ada keajaiban kan kita tktau Andai kata baby takdapat hidup lama , its okay at least syurga akn menanti sis Anak sis tggu sis utk tarik sis msuk dlm syurga sekali , best kan kalau bayang mcm ni ? Sis doa bnyk2 inshaAllah dipermudahkan segala urusan sis Kita merancang dan Allah yg menentukan Allah lah sebaik baik perancangan ada Hikmah nyaa ni 💪

doa senjata utama. selagi blum jdi pape jgn lh patah smngat... ibu bapa smngat ank dlm perut.. positif selalu. mne tahu tetiba Allah nk pnjang kn umur anak ? ajal maut kn kt tgn tuhan. jgn putus asa. kata doc skadar ramalan shja. Allah uji hamba nya adakah kita bersyukur atas nikmat yg diberi. 😍

InsyaAllah Ada bahagia yg lain akn dtg..twins mungkin..☺️sabar ye sis..betul xsama dgn bahu yg memikul..tp redha InsyaAllah semua akn dipermudahkan...kami doakan sis akn dpt rezeki seluas air di laut...

Anggap ini ujian dari Allah yer. Allah takkan uji umatnya, yang pasti ada hikmah disebalik kejadian. Doa byk2 semoga Allah permudahkan segalanya dah awak kuat nanti. Aamin2 yra.

Sis teruskan je pemakanan ubat2 yg doc bg..contoh asid folic tu..vita c..teruskan pmakanan sihat...doa..bnyakkn berihat.....xda yg mustahil semua akn ok

tiada yg mampu mengubah takdir kecuali doa . doa ibu mengandung mustajab in Sha Allah jgn putus asa dan berhenti berdoa . Allah sayang awk n baby

Salam takziah sis. Keep strong ye 💪🏻💪🏻💪🏻

keep.strong

Adui.. keep strong sis.. jantung baby apa masalah ? Mmg tak boleh buat apa2 ke ? Ada jumpa doktor lain tak ? Better check second opinion..

5y trước

Semoga sis kuat.. I will pray for your baby .. hope for miracle.. God is still there .. anything can happen and change .. don’t worry sis .. everything will be ok soon .. Pray more and moreeeeee