Kedudukan uri dibawah

Kandungan 30 minggu , uri saya berada di bawah. Masa 28 minggu buat scan 5D kedudukan uri di atas. Ada mommy yang sama macam saya tak. Apakah senaman & aktiviti bagi menaikan kedudukan uri keatas semula

Kedudukan uri dibawah
8 Các câu trả lời

Actual fact there is no senaman ataupun activity yg boleh naikkan uri ke atas. Uri ibu boleh ke atas dgn sendiri selagi rahim ibu semakin membesar and also depends on baby's size and position. Ibu placenta previa type berapa sekarang? Kalau type 3 or 4, ibu not allowed to have sexual intercourse okay sbb boleh menyebabkan pendarahan. Ibu kena banyak bedrest and kurangkan berjalan utk mengelakkan bleeding and jangan risau banyakkan bersembahyang (bersolat) and hope for miracles. Biasanya doctor akan kerapkan visit ibu ke hospital for monitoring and berhati-hati sampai due date ibu okay. Bila due date semakin dekat, if ibu placenta previa 3 / 4 biasanya doctor akan suggest utk czer utk mengelakkan hemorrhage tapi kalau placenta previa type 1 /2, boleh lagi vaginal delivery 🙏🏻🤲🏻 jangan risau ya and pray for miracles ❤️

saya pernah, doc cuma suruh masuk wad & rest. tapi ada juga dapat nasihat yang berpengalaman kena, depa semua cakap banyakkan solat. tu salah satu senaman yang bagus. time sujud tu.

If muslim , banyakkan solat biasa kecuali betul tak mampu boleh duduk . Kelebihan solat untuk ibu & anak ni sangat banyak . Sis boleh cari google manfaat solat ketika hamil ni .

Bnykkan sujud... In sha Allah.. Doa bnyk² jgk ye... Semoga dipermudah kan segala urusan awk ye... ✌️

saya pun... 30 mggu Dr cek uri kt bwah tpi x ttup laluan.. masih dlam pmerhatian

sujud lama2 sis,bed rest,jgm agkt berat dan ajak baby berbual

rasa mcm xde senaman apa, tp kena bedrest.

bykkan sujud