berat baby 1.1kg

Kalo baru 28 week baby berat 1.1kg normal dak.. Sebab doc xcakap apa2 pon?

44 Các câu trả lời

normal sis...😅 kawan sya 29w, 2.6kg baby dia..tapi tu dia sengaja nak baby besar...😘 bdsarkan logik akal, ada benarnya jga npa dia nk bsarkan baby bila nk enter 30w..hehe..tpi bahaya lah jika xda exprience...😅 sis xperlu risau klau dktor xkata apa2...dn paling penting, kena tnya dktor sbaik shaja lepas scan tu..biarlah dktor naik mnyampah dgn bnyk tanya, asal puas hati dgn bnda2 y kta nk tahu.

3y trước

hehe...btul tu sis😘 tpi kwn sya ada risiko tberanak awal dlm 30-34w..jdi dia pastikan berat baby lebih dari sptutnya, spya brnak nt xmsuk Nicu..dia dh cucuk dexa awl...😅 dia pn tiap dua minggu refer 0&G

Normal sis. Masa sya preggykan ank yg prtma dlu, msa 27weeks++ scan berat bby dh 1.1kg. Skrg ank sya dh brumur 3tahun dah. Semoga kita sama² dpermudahkan olehNya🙏

sama sy 28week berat bby baru 1.2kg..ok je doc ckp ..klau tak ok mesti dia da bebel huhu ..aslkan baby sihat ,uri kt semua ok ..brt bby akn btambah inshaAllah ..

5y trước

Hehe smuanya kpala dh kt bwah,air ktuban ckop,smuany ok.. dgr brat 1kg dok tbyang ala2 besaq mna la nnti hehe

Saya pun baru scan semalam ... hampir 1 kg, sy pun baru nak masuk 28 w. Doc kata normal. Sy kl g check saya tanya semua kat doc.. air ketuban semua sy tanya.

Anak sdra saya 33week berat baby baru 1.2kg..smlm dia kena injet matangkan paru2 baby..2week lgi jmp doc pakr lgi tgk ok tk bBy diaa..doakan anak sdra sayaa

Sy bru scan doc last week tk tnye pulak berat bby berpa hahah sbb doc ckp anak sihat normal, air ketuban ok, uri ok . So sy tk risau lah.. now dh 31week

Klu doc xckp pape mknanya normL la tu.. Huhu.. Okey je, byk msa lagi bby nk mmbesar😊😊.. N lebih baik mmbesar bagaikan juara kt luar😁

Nnt dh mgu2 akhir, berat baby mmg lg brtambah tu. Baik baby berat bwh 3kg sis, insyaallah mdh sikit nk meneran. Sy hritu 3.8kg.😂

Kalau doc tak cakap apa2 tu biasanya normal la. Saya masa 29w berat baby 1.34kg. Now 39w tak tau la berapa kg. Last scan masa 34w 2.3kg

Atleast lepas juga 1kg. Saya 995gram berat bby. Haih badan saya pun kecik je 😭 hm nak nangis pun ada. Dah nak masuk 29weeks dah 😌

3y trước

sis minum susu anmum 2x sehari...dgn syarat jgn minum apa2 manis...minum air putih shaja...😊dan "Avocado" sngt brkesan jgakk...kedua2 ni sis cuba dalam 1weeks gitu, inshaAllah berat baby brtmbah drastik...