kusam

Kali ni pregnant, kulit muka dgn badan x beseri langsung..kusam betul.. pkai la ape pun.. x cantik btl nampak nye? Ada ke cara utk atasi?

26 Các câu trả lời

Masa awal2 mula siap mengelupas teruk , lepas tu my kakak sedara (pakar kulit muka & kecantikan) pesan suruh stop pakai product yg biasa pakai and tukar kepada product yg lebih natural tanpa ada bahan lain contoh beli sabun muka dan krim yg ada bahan asli such as tea tree / aloe vera / timun .. tak payah toner2 semua yg penting bersihkan muka .. alhamdulillah happy sgt skin muka sekarang , back to normal mcm before pregnant 🥰😍 p/s :sebelum ni pakai bio essences .. tukar pada nano white tea tree ( rajin baca and ikut kesesuaian kulit masing2)

4y trước

Tq sis. ..sy nk try la mcm sis ckp.. nk raya nt..nk cantik2..😅tq again🤗

first trimester muka naik jerawat. kelemumur pun byk. rambut cpt beminyak. rambut byk gugur mcm bepenyakit. dah mandi rasa mcm x bersih tp bila masuk sec trimester ni dah rasa okay jerawat pun hilang kalau ada pun naik 1/2 . rambut msh gugur tp x byk mcm first trimester tu muka pun makin cerah tp kering t-zone beminyak😅😅 lama² hilang lah tu hormon sis.

4y trước

tulah sis nak guna skincare pun xde guna 😅

Macam sy kulit kusam....pp macam nk meletup...haha...belakang badan abes jerawat...bila mntk husband tgk belakang badan mulut dia abeslah anak dah amik semua...haha...leher hitam....adoiii...stresss....leher ni lau amik air semayang kt ofis duk cover even dorang paona x heran tp kita jd heran tetiba...hehe

4y trước

Sama saya sis. Jadi sedih tengok badan dan leher sendiri.. Malu sangat2 lagi2 dengan suami. Even suami faham sebab mengandung, tapi kita y wanita ni jadi insecure and sedih 😂😂😂

pembawakan sis sy masa ank first boy mmg mls hehe main pakai je apa yg ada..mls nk bdandan...alahan jgn ckap smpai 7bln..muka kusam sgt miss j mula sana sini naik..now preggy ank kedua nk bsiap stiasa n suke bnda yg bau wangi je..suke bau perfume..mkn tu keje lapar 24jam 😅pembawakkan sis stiap ank...

4y trước

Amin2 yarabbalalamin.. mudah2an sis.. x berkeyakinan nk keluar di buat nye😆

Senasib lah kita..saya kulit kering sgt2 dkt bahagian mulut..dah mcm org bangun tido x basuh air liur basi..ha mcm tu lah..berkerak2 je..sampai ke hidung2..gigih jugak lah dah 18 minggu ni mengandung 😂

4y trước

Oh nooo sy bru 6weeks...pon dah bekerak..nk tungu 18w ape jadi daaa😭

Takde cara dahh.. suami pon selalu tegur, kusamnya muka.. ehh tau pulak dia kusam tu ape 😅.. Dengan bibir lg menggelupas mcm orang sakit sejak start pregnant sampai skrg x ilang2.

4y trước

Hahaha..itulerr.. ramai org kata sbb baby boy.. betul la kot tu sbb mmg tgh bawak si boboy jugak..

normal tu sis.. tp sy alhamdulillah sbb wlupn pregnant n mls nk memakai krim2 muke, tp kulit mcm cantek n glowing plak.. suke plak kulit yg skang ni.. hopefully trs la smpi ble2..

4y trước

Wa...untung nyeeee .. jeles kite 😆

Sy msk trimester 3 ni kulit kt bhgian ktiak celah peha mmg glp sgt...kdg rse mlu nk brsma suami...sental kuat2 pn cm tu jgk rse pdih adlah....😔

Saya masa anak boy, ke girl biasa je.. Tak ada melaram.. Masa mengandung kan anak girl, pakai makeup macam mana pun tetap nampak kusam..

4y trước

Mintak2 ade rezeki sy dpt girl sis..da 3 boy..😆

Kena tngu dh deliver, seri2 tu dtg blk. Sy prgnt baby boy naik semua jerawat, muka kusam mcm xbasuh,gatal2 kt leher xbole bw bincg 😅

4y trước

Alaahaiii.. seram dgr..pasrah la nii🤦