Rasa loya lepas makan

Kalau makan nasi, mesti rasa loya. Apa solution nak bagi kurang rasa loya? Kadang sy makan jugak asam

4 Các câu trả lời

Puan boleh cuba ambil sumber karbo yang lain macam roti, oat, mihun. Nak kurangkan loya tu tak pasti, sebab nanti hilang sendiri. Asalkan kita elakkan diri daripada sesuatu yang buat kita loya.

2y trước

ya sy jgk sama....bkn nasi j...setiap kali mkn .time mkn bkn main berselera...n asam jgk lah penyelamatnya....

Boleh cuba bihun atau ape2 aje.. x pun sis blh makan buah.. kalau sy, sy suka makan buah tembikai lega sikit muntah2

Sama macam sy sekarang sis. Sy memang elak makan nasi sekarang ni.. Banyak makan roti, bihun, buah. Nasi nanti try sikit2 dulu

2y trước

Kalau buah, buah apa yang senang tahan ya?

Hi sis. Sis boleh cuba makan buah oren setiap kali lepas makan. Sikit sikit ya sebab risau gdm.