Buku pink

Kalau kita sekarang pregnant 5 weeks, bila dicadangkan untuk buka buku kat KK ya? Lepastu, takpe ke pergi KK tanpa scan dulu dekat klinik swasta, maksudnya just berbekalkan result UPT +ve je.

19 Các câu trả lời

saya buka buku pink usia kdgn 6weeks, pergi kk ambik tarikh tmujnji... lps tu dia akan test upt kita... xde bawak ape² scan... tp smua tu bergantung atas kk tempat msing2... stgh² kk boleh bukak awl, stgh x...

sis nak pergi sekarang pon boleh ja..takde masalah pon..nant nurse bagi temujanji..yang scan tu tak pyah pon takpe..janji positif upt dan bcaan upt tu betul2 terang..orang kata betul2 pasti la kita mengandung

Saya bukak buku pink usia kandungan 3minggu 😅 nurse kat KK tu alhamdulillah okay takde masalah tulah lain tempat lain macam nurse dia 😂 alhamdulillah sekarang usia kandungan nak dekat 3bulan dah..

KK tempat saya, 5 weeks dah boleh bukak buku pink. Tak payah scan kat swasta pun takpe. Saya lepas check upt positif, terus pergi KK bukak buku. Kat KK pun nanti akan ada check upt lagi & scan jugak

7 week dh boleh sis . ikut tempat juga. yg pasti tempat saya kene bawa skli suami sbb nk ambik darah hiv . scan tu biasa doc kkdg scan tuk kita masa pemeriksaan tu

Boleh tapi awal, minggu ke 10-12 boleh dah buka buku kt KK, boleh je gi KK tanpa scan.. x de pape pun.. cuma yang diperlukan tarikh last kita period. 🙂

xpe je...sy g buka masa 8weeks..mmg pergi berbekalkan upt positif je..nanti pas dpt buku pink, jumpa doktor, doktor akan scan...

Tempat sy bukak buku 8weeks, tempat sy kalau xbawak yg scan nt nurse suruh buat upt kt situ, utk confirm kite betul² pregnant

Tgk kk juga sis ada kk ok je buka awal, ada kk tak boleh nak kena tggu 2 month baru buka. Boleh try call dulu tanya mcm mana?

10 or 11 weeks is okay. But pegi private clinic 1 month once as well. U can know about the babies condition better.