Supplement Ibu Hamil

Kalau kita ambil Blackmores Pregnancy nie perlu ke kita mkn Obinim lg? Supplement apa lg yg perlu diambil oleh ibu hamil? Terima kasih.. ?

Supplement Ibu Hamil
6 Các câu trả lời

No need, next time beli supplemen, baca betol2 bahan2, vitamin dan khasiat, bukanlah risau overdose (boleh jadi juga) tp langkah penjimatan juga, dan utk kesehatan ibu2 yg kdg2 kurang minom air ni, knapa perlu risikokan diri makan macam2 supplemen yg sama?

masa upt positive terus saya ambil supplement ni. lepas tu masa first check up saya tanya doc dia kata tak perlu ambil supplement lain. yang penting jaga pemakanan, lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan. minum air lebih.

4y trước

Okay terima kasih 😊

Tak perlu. Sbb obimin pun ingredient dia dah ada folic acid dan vitamin lain. Apa2 ubat or supplement yg nak ambil awak cuba minta pendapat doc dulu ya. 😊

Sy lebih prefer mkn yg ubat doctor bg... biase doc lg tau ubat ape yg badan kite perlukan

saya kalau ubat dr kkia abis saya makan ni je. tp BP turun pulak. better mkn yg kkia bagi je sis

perlu rasanya. kena makan iron n folid acid

5y trước

supplement blackmores ni mmg dah ada folic dan iron sis.