Kata² semangat dari ibu² hebat

Kalau ikut tarikh last period sy dah 7week 2day. Ahad minggu lepas sy scan utk confirm pregnancy di klinik N, alhamdulillah dah nampak kantung tapi scan biasa dari atas tapi masih sangat² kecik saiz baru 0.28cm = 5week. Klinik N doc suruh repeat next 2week. Harini Ahad sy pegi klinik A tapi scan guna TVS nampak kantung saiz 1.08cm tapi doc ckp baru dlm 2/3week & suruh repeat scan next 1month. Patut harini suami ajak pegi bukak buku pink. Tapi bila dgr doc klinik A ckp mcm tu terus tak nak pegi. Dekat sini sy dah jadi down sikit & risau sebenarnya yg mana sy patut follow. Btw ini 1st pregnancy setelah ttc almost 4years. Sy cuma nk kata² semangat dari ibu² sekalian yg mana ade pengalaman mcm ni. Thank you in advance utk semua ibu² yg sudi share sikit semangat dgn sy 🤍 #firstmom #pleasehelp #bantusharing

Kata² semangat dari ibu² hebatGIF
2 Các câu trả lời

mslh puan mcm saya Dulu.. dh x period 8 mgu.. tp scan baru dlm 4-5 mgu.. awal2 langsung X nmpk.. smpi Ada kantung br confident.. ( 12 mgu ) sbb period sy mmg irregular JD doktor ckp mgu Bulan sblm Tu sbnrnya mmg sy xde period pn..

8mo trước

besar dh anak saya .. skg tgh pregnant no 2

Tak semua mesin scan klinik sama. Jangan risau. Bertenang. Ikut je cakap suami buka Buku pink. Lagi awal dpt pantauan, lagi bagus untuk puan dan kandungan.

8mo trước

Setujuu. Yang penting bukak buku pink dulu. In case apa2 jadi pun, dekat hosp nanti takyah tunggu turn dekat tempat kecemasan. Boleh terus direct ke bahagian bersalin. Macam saya dulu kandungan pertama gugur tak sempat buka buku pink, pergi hosp kena tunggu lama dekat kecemasan. Dari 11 mlm, sampai 5 pagi baru dapat turn. Dia cakap kalau ada buku pink senang boleh terus ke dewan bersalin je huu