fakta atau auta

Kalau dindiñg umh kuning kereta pon kuning blh mybbkn kuning bby lmbt turun ke?auta atau fakta

71 Các câu trả lời

Baby lahir² bukan kenal kaler terus. Nampak pun tak. Ni semua mitos. Semua baby akan kena jaundice. Cepat atau lambat turun bergantung pada kekerapan dia menyusu. Kalau mcm tu tak boleh la kena matahari, sbb matahari pun kaler kuning gak.

Baby kuning sbb pemakanan kita masa mengandung. Takde kena mengena dgn warna sekeliling punca ank kuning. Kakak saya masa pregnant amalkan makanan sunah mcm kurma, susu kambing etc alhamdulillah ank dah 4 semua takde kuning

nurse penah ckap kat saya doc kata .. jgan beli baju anak kuning barang kuning nnty anak kuning tinggi..dorg ada kaji.. sbenarnya.. kalau baby pakai warna kuning kita xleh beza.. selalu dgar .. rumah kuning la apalaa

Ank sy yg pertama kuning sampai masuk nicu.. & sepanjang die sakit sy xtangkap n xsimpan pon gambr die mase tu.. Dh sht sepenuhnye baru amik gambr..xtau knape.. Lgipon sy drh O mmg baby akan kuning tinggi doktor ckp.. 😊

5y trước

yes , darah O risiko anak dpt kuning tinggi.

Kadang2 boleh jadi juga.... Saya masa anak no 2 suka makan buah mangga dan jagung....memang tiap2 minggu makan jagung...baby keluar terus kuning...kebetulan saya darah 0...anak memang akan kuning....

Sbnrnya myth je..tp kalau da pantang dduk nagn mak ke mak mertua ke kalau dia da kata jgn nk kuning2 kita dgr je la xpyh jawab apa2..mmg bole tambah stress je nnt.

auta ja tu...besa la klu org tua2 punya pntg...kita ni dgaq ja...sya pon besa kena dlm pntg💆‍♀️💆‍♀️...xpyh pkiq sgt wat sakit kpla ja pkiq😂😂😂

auta. sbnarnya dlm keadaan surrounding kita kuning, akn mnyebabkan baby nmpk kuning. jd xjelas keadaan baby... sbb tu kalau boleh dielakkan la. sbg nak cek baby

Tu sbb xnk bgi bby nmpk kuning je.. Klu hbs bnde kuning, ssh la nk tgk bby tu kuning btul ke, atau kuning sbb keadaan keliling... Auta je blke tu... 😂

Hahah tulahh spe y dtng jenguk bby sy msti akn ckp sebb tu bby lmbt turun dinding umh kuning kete kuning tu y sy tnye..cm pelikk dia punya pemikiran..