tanda awal bersalin

kalau dh 38w 4days ada tompok lendir coklat merah 2 hari tpi tk rsa lagi contraction betul2 perlu tak pergi hospital?

3 Các câu trả lời

tak semestinya kena tunggu tanda turun baru kita nk gerak ke hospital. ada salah satu tanda dh boleh ke hospital awak. if xnk ke hospital boleh je ke klinik swasta utk check bukaan dn ada contraction or tak. atleast awk xrisau. macam saya haritu masa 1st baby - masa 38w1d mmg turun darah terus. menitik ats lantai. sy mmg terus ke hospital. doctor check bukaan dn contraction. belom ada lg masa tu jd doctor bg pilihan utk stay atau balik. sy pilih balik. esok tu 38w2d baru rasa sakit contraction dn air ketuban dh leaking sikit. mcm mna boleh tau sbb sy pkai pad. pad lembab. terus ke hospital doctor check dh 4cm. petang tu bersalin awak utk 2nd baby tak sama langsung dgn 1st baby tanda bersalin dia. sy bersalin masa 39w4d. sy rsa contraction kerap. pergi hospital dah 4cm

2y trước

aamin, insyaAllah 🥰❤️

Blood show. Terpulang kpd puan samada nak buat pemeriksaan bukaan atau tidak. Tapi get ready lah mental fizikal. Kita tak tahu bila baby nak lahir kan. Mudahan semuanya baik tanpa mudarat. Kalau saya, ke hospital. Risau. Huhu.

2y trước

🌻

Bloody show tu. Kalau ada lendir lagi banyak tu mucus plug, salut yang tutup bukaan cervix (maksudnya dah start ada bukaan). Boleh pergi klinik untuk check bukaan