Demam

Kalau demam time pregnant tak pegi clinic, ade effect pape tak pada kandungan?

10 Các câu trả lời

Yes. Rujuk buku pink kat situ ada tulis. Sy share cerita yg dikongsikan oleh nurse.. Ada seorang ibu mengandung 6 bulan tak dapat datang check up sebab deman. Ibu minta tukar tarikh melalui telefon. Nurse seMpat ingatkan untuk pergi jumpa doktor. Malangnya si ibu tidak pergi dan bila check up nurse cari denyutan jantung baby tak jumpa. Baby meninggal dalam perut.

Hi sis. Seeloknya dapatkan nasihat doktor utk permulaan. Jgn bahayakan diri. Walaupun demam shj. Ingat kita ada bawa dua nyawa. Saya awal trimester demam, terus ke klinik. Doktor ada bagitahy kalau demam biasa atau sakit Kepala, the best and safe medicine to consume during pregnancy is panadol. Panadol paling selamat. Dapatkan nasihat doktor yang pakar.

5y trước

agree

Kalau pregnant jgn nk sebarangan suruh ibu2 pregnant makan panadol ke ape ke.. Bahaya.. Sedangkan pening kepala pon kalau boleh xmkn panadol.. Try g klinik n mention yg u pregnant

Doktor siap pesan, “ibu sakit dengan anak sekali dapat sakit. Sbb anak dapat nutrient dari darah ibu. Kesiankan anak dulu”

Suhu 38.5 keatas segera ke klinik. Demam biasa xpe, mkn panadol dh kebah. Klu demam panas mesti pg klinik.

5y trước

Alhamdulillah. Semoga sihat² selalu ye.. Bykkan mkn buah yg mengandungi vit C. 😘

Kalau demam seeloknya pergi klinik sis. Kakak saya demam teruk masa mengandung. Anaknya autisme

5y trước

Saya demam semalam jerk sis, arinie terus sejuk daa badan, rasanye takde pape laa kan

ada effect. even apa kita makan pun baby mempengaruhi baby. apatah lg kalau kita sakit.

Nt doc bg ubat.. Bgthu doc yg awk mgandung

Gi klinik puan sbb takut efek kt baby nanti..

5y trước

Sama2

Seeloknya ke klinik sis

5y trước

Saya demam semalam jerk sis, arinie dah sejuk terus badan, rasanye takde pape laa kan sis