Demam ketika hamil

Assalamualaikum saya nak tanya. Korang pernah ke demam masa pregnant? Masa demam korang telan ubat je ke atau terus pegi klinik? Ada effect apa2 ke dekat baby kalau demam masa pregnant. Mohon pencerahan 🥹

4 Các câu trả lời

waalaikumussalam..sy ni baru je baik demam.. masa demam tuh mlm terus g klinik,masa dktor cek sy bagitahu sy demam n sy tgh mengandung, so dktor bagi ubat, sy mkn je,Alhamdulillah dah sembuh dah.. tp dktor kata klu dah mkn ubt x baik jgk demam lepas 2 hari, dktor suruh g hspital, sbb risau tgh mengandung

2y trước

Betul jgk tu. sy ni dh msk 3 hr dmm selsema batuk. Nk telan ubat banyak2 resau pulak. Mkn pnadol y dktr bg ms checkup awl bulan hr tu xjalan pun. Resau

wsalam...sy pn tgh demam ni... dah g klinik mkn panadol doc bg je.. demam dah kebah tp batuk, slsema je xkebah lg.. nk tido mlm hidung sumbat tseksa btl rse nye... selera mkn pn hilang...😔😔

2y trước

ade..pil cair kahak dgn slsema..tp sy xmkn pn..😅😅

Waalaikumsalam. Pernah demam masa hamil. Terus pergi check di klinik. Jangan biar sembuh sendiri atau makan je ubat yang ada. Sebab kita tak tahu keadaan badan kita, punca demam dll

2y trước

Sama² . Moga cepat sembuh

Kalau blh elak kn Mkn panadol