Iberet vitamin

Kalau da minum susu ni, tak makan iberet boleh tak? Loya lah mengenangkan bau dia.. padahal da beli 3 kotak iberet, tapi tiba2 rasa takleh telan plak..

Iberet vitamin
10 Các câu trả lời

takut kandungan acid folic dan zat besi tu tak cukup utk usia kandungan/hari. iberet tu, try minum dgn air + pati delima sesudu + sunquick half sudu... tak loya sbb masam2x tu da cover. mkn sebelum tido. insha'Allah tak muntah. hb pun cantik..jgn amik dgn kalsium nanti tak efektif.

Sis. Pendapat sy elakkan minum susu formula m mcm ni Time mengandung. Gula tinggi. Kalau nk susu, amik fresh milk. Lagi satu, vitamin yg klinik bagi tu mmg kena ambil. Pilih lah mana yg sesuai dgn tekak ye..☺️ kalau ada rasa susah nk telan, minum dgn jus buah..

minta nasihat doctor. dlm iberet mengandungi asid folic dan vitamin2 lain. susu utk calcium. jadi tak sama. kalau tak boleh makan iberet cuba beli maltofer. maltofer rasa mcm coklat. dan boleh isap.

11mo trước

Sebab kt susu tu ada tulis ada folic acid, calcium n iron.. ingatkn boleh.. baik nnt sy cuba

Saya kena makan iberet juga. Dua biji setiap hari. Sebab rasa dia kuat, saya makan dua biji sekaligus sebelum tidur..makan iberet sambil minum/hisap buah oren. Alhamdulillah boleh telan dah.

kalau tak boleh iberet kena try pil lain. saya ambil pil asing2 je boleh. kalau pil bergabung semua benda ni habis muntah. bukan loya lagi. muntah sepanjang hari. tanya doc awak untuk nasihat ..

better makan sebab walaupun saya makan ubat tambah darah sebelum bersalin and lepas bersalin hb low jadi 7 lepastu kena tambah darah 1 pack and naik jadi 8 je. skrg Dr suruh makan iberet juga

iberet utk iron kan? setahu saya susu akan jd penghalang iron absorption dlm bdn.. iklan sangat kan dlm tin susu ni😅

Cm saya maltofer sbb hb low , saya mmg minum ni dari awal to da bersalin ..2 bnda ni saya tk skip

tak cukup dan tak sama pengambilan. tips mkn iberet minum dgn air buah utk hilang loya.

11mo trước

Hmm nanti try lagi. Tq sis

Minta nasihat doktor ya