kaki bengkak terok la...now dh 39 weeks 3days

kaki bengkak terok la..now dh 39 weeks 3 daya

67 Các câu trả lời

Saya dah 39weeks 2 days. Semalam dah keluar darah, pergi hospital check, doctor kata besar tip of finger je, laluan sangat kecik.. Tkde rasa sakit contraction atau pecah air lagi.. Doctor kata boleh balik dulu.. If bleeding makin byk, contractions or pecah air baru dtg balik.. Now monitor pergerakan baby je. Hopefully baby okay lah dalam perut ni 🤲🏻❤️

2y trước

Alhamdullilah dah bersalin.. Baby pun dah 4bulan lebih and sihat 😊

saya dh lepas start cuti dari bkerja..kaki dh xbengkak teruk.. sikit2 je.. sabar ya sis.. saya 39week 4 hari.. xtaw bila baby nk kluaq..tarikh due lagi 2 hri je

2t trước

Sama lah kita🥺

normal ke tidak if kaki xda bengkak sepanjang kehamilan? 😅 tgk kaki ibu2 mengandung , hujg2 kehamilan mmg bengkak.. sya xda bengkak smpi skg ( 37weeks 5days ). byk jg berjalan , berdiri.. tido pun kaki x tadah dgn bantal.. selagi xda mslh kata doc , ok jelah kan.. xperlu nak risau 😄

1y trước

berat janin 33 minggu

cm try rendam kaki dlm air garam bukit suam2 je.. sy prgnant da 40week da still tkde tande nk bersalin cm baby mengeras2 je dktr bg tempoh smpi 18hb klau tk bersalin jugak 19hb kne serah diri.. sepanjang mengandung alhamdulillah kaki tk bengkak langsung rendam kaki dgn air garam bukit n minta suami urtkn kaki 2 or 3hri skli tiap mlm..

Saya 39w 2d harini. Beza sehari jela kita. Hehe tapi saya kene serah diri 2feb ni. Doc tak bagi extend edd. Sebab baby da 3.5kg. Ghisaauu. Tapi lendir dah makin banyak. Bukaan pon dah 2cm. Cuma belum ada contraction je. Semoga kita semua dipermudahkan bersalin nanti. In Shaa Allah

2y trước

awak da bsalin ke?

kalau bengkak kaki hujung2 pregnancy normal, tpi kena check klo muka pon naik bengkak mndadak,sm check kencing takut ade protein, klo bengkak kaki, rest kan kaki masa baring, tinggi kan kaki, letak bantal tinggi sikit, pastu , gerak2 kan ankle, klo suami nak urut2 poñ boleh surut kan jugk, kaki bengkak sebb duduk lama

assalamualaikum smua,,sya da 39 week 4 hri,,asyik mengeras dan sakit pingang dan bwah prut ja,,tanda² bersalin blm ada,,due 06,10,2021..risau pula nie,,

3y trước

ann nur,,sya da bersalin 5 hb 10,,,semoga d permudahkan awak bersalin ya

bengkak sbb banyak pergerakan, berjalan, berdiri sis. kaki x boleh gantung. knA duduk sejajar lurus kan kaki.. mmng x akan bengkak. sya pon mcam tu.. bnyk berjalan n berdiri bengkak teruk n sakit . 2-3hari kurangkan pergerakan duduk sejajar kaki lurus bengkak dh hilang .

2y trước

rehat lunjur kaki dan kerap kan pergi kencing. minum air ksong byk2. bengkak akan surut.

saya 39week 3day.. GDM on diet control.. first baby.. tapi masih x ada tanda nak bersalin.. kaki bengkak.. tapi kepala baby belum masuk laluan lg.. memang lambat ke?

5mo trước

berjalan sikit2 sis .. takat mana mampu .. dlu anak first sy amalkan bjlan bykk je , tup pecah ktuban , then 8 jam sakit trus bsalin ..

Saya dah 39w 4day tpi tanda2 belum ada cuma perut saya kerap mngeras and bila jalan bahagian bawah terasa sakit sangat😞kaki membengkak dan tngn jadi kebas.. Ada yang tahu tak kenapa and normal ke?? ..doakan saya semoga dipermudahkan🤲🏻