hi ,

hi , jus atau susu apa ibu mengandung selalu minum untuk naikkan hb low .

2 Các câu trả lời

Yang penting jarakkan pengambilan produk tenusu dan ber-caffein dengan apa2 makanan yg tinggi zat besi (iron). Contohnya, bila makan vitamin yg containing iron, kena perut kosong 2 jam sebelum dan selepas makan vitamin tersebut. Semasa makan vitamin, boleh minum sekali dengan jus oren atau jus buah2an yg tinggi vitamin c kerana vitamin c membantu penyerapan zat besi. Boleh google makanan2 yg ada zat besi dan yg paling penting, jarakkan masa pengambilan zat besi dan tenusu & caffein. Harap membantu.

mkn ubat zincofer..buahn segar..jmbu batu merah..susu anmum..insyallah hb naik

4y trước

sma mcm sy sis..mnth tpi trpksa bb hb low..lwpn sllu skip..sy mnum susu anmum sblm tidr saja..tpi xsllu bb pnh dngr bole buat bby besar..xthula btl k tak..ankk first lhir bert 3.09kg..😊