Due 18/7 turun lendir+darah

Jumaat td turun ledir+darah. G hospital cek xda bukaan lg.. tp kna admit wad shri.. xdk cntrction... So sbtu dischage..actually lendir+darah tu...hri ni (ahad) pon ada lg.. tp xda skit contction.. nurse ckp klau trun air/skit cntraction bru dtg hsptl.. ada x sapa2 yg brpnglaman mcm ni?#seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #bantusharing #pleasehelp

4 Các câu trả lời

saya sebelum bersalin pon keluar macam tu, pergi pac doctor kata bukaan baru nk ke 1cm. so doctor bantu untuk betul2 buka and doctor suruh balik dulu. kalau ada regular contraction and pecah air ketuban baru datang balik. balik je rumah contraction makin kuat and makin kerap. saya banyakkan berjalan and exercise jalan itik. selang 3 hari dah selamat bersalin.

Sama sis. Saya keluar mucus plug dgn darah tapi belom ada contraction. Dr kata bnde sama kalau air ketuban pecah / regular contraction baru dtg hospital. Saya risau jugak tapi so far dalam class bersalin yang saya join pon ckp mcm tu. Kalau baby gerak okey, insyaAllah everything will be fine.. 💪🏻

1y trước

saya baru bersalin dlm pantang 14 hari..saya bersalin 3/7 due 5/7 g spital sbb keluar lendir n drh chek bukaan 2cm doktor srh admit wad..santai x de contraction cuma perut mengeras je..x de sakit apa..pada pg 3/7 kerap masuk tandas contraction perut mengeras dlm 10 minit pukul 9.30 doktor chek bukaan 3cm..x de sakit pun..dlm kul 10.30 perut mengeras 5 minit skli kul 10.40 baru rasa kontraction rasa mcm nk push je bgitahu nurse dia x percaya skli saya ckp x tahan dh sakit sgt ni..x pe saya chek kejap lg..skli saya ckp bby dh kluar bru diorg gelabah..alkisah bersalin dlm wad la

Saya keluar mucus plug lebih 3 kali tak pergi hospital selama 1 minggu tunggu baru rasa contraction terus pecut pergi hospital. Terus cek bukaan dah 5cm, pagi tu jugak kena tolak wad bersalin. Alhamdulillah bersalin hari yang sama, tak warded 😬

1y trước

mashaAllah mudah....apa tips ;)

sama la...sy pn keluar lendir+darah..xmcm mucus plug plak...n xde sakit apa2...tunggu jela dlusbb baca2 slagi xsakit or air ketuban xpecah. xde buat apa kan