Sharing is Caring

JOM SHARE SEPANJANG TEMPOH KEHAMILAN SEHINGGA WAKTU BERSALIN? Morning sickness fuhhh.... paling x suka waktu mandi..asal mandi konpom muntah sbb x suka air sejuk..guna air suam smpai kulit tekupas2..syukur masi boleh makan nasi... kandungan msuk 4 bulan, x ada suda morning sickness...start besenam bejalan kaki.. Minum air gula??? huhuhu...Waduhhhh GDM dikesan..kna control mkn takut baby bsr masa lahir.Nescafe..Teh..sy tinggalkan sejak tahu preggy.klu tringin nak sgt minum ambil 1 sudu je dr mnuman hsbd.susu? anmum mmg x ambil coz anak sblum ni mnum anmum baby bsar ohhh.. Besenam jln kaki x pernah miss sampai waktu bersalin..1st time ambil D'aura minyak kelapa dara wktu preggy yg ni..hbs 1 botol kapsul.amalkn msa kndungn 7 - 8 bln. Tanda2 nak bsalin pecah air ketuban 12.30mlm..air ketuban x henti2 kluar,byk sgt.tp perut blum rasa sakit. Jm 3am perut da mula mngeras sakit sikit2.Trpksa masuk ubat jam 7.30am.masa contraction da trasa sgt sakit tp masi ble tahan jd sy x panggil nurse.skali nurse nak cek jantung baby rupanya bukaan da 10cm..Alhamdullilah baby keluar jam 8.38am, 2.99kg pd 7 ogos 2019. 38mggu? ????

1 Trả lời

Ok ke ambil VCO D'Aura? Sy dah 8bln baru try nak ambil sbb ada terbaca senang bersalin kalau ambil VCO

5y trước

Sy pun terbaca senang nak bersalin ambil Daura...tp x pasti klu daura yg sbb kn sy mudah bsalin sbb sy da mula besenam bjln kaki sejak kandungan 4 bln.senaman bjalan kaki jg memudahkn besalin sis..