Hubungan Intim Suami Isteri - Waktu Hamil & Selepas Bersalin: Topik ATE Minggu Ini!

🥳 Jom ajukan soalan anda di ruangan post ini dan produk PERCUMA menanti 3 pengguna bertuah! Pakar yang akan berkongsi ilmu dan tips minggu ini adalah Dr. Sai Sudha Ram Moorthi Pakar Obstetrik dan Ginekologi (O&G), Pantai Hospital Ampang 📰 Topik: Keraguan Hubungan Intim Ketika Hamil & Selepas Bersalin 🗓️ Tarikh: 26 Oktober 2023 Jika anda ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan topik ini, jangan malu-malu untuk kemukakan soalan anda. Pakar kami akan sedia membantu! ⛔ *NOTA: Sebarang persoalan luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Hubungan Intim Suami Isteri - Waktu Hamil & Selepas Bersalin: Topik ATE Minggu Ini!
24 Các câu trả lời

hello dr, betul ke kalau bersama suami, suami buang dalam akan menyebabkan keputihan yang banyak ? akan bg kesan pada kandungan 3rd trimester x ?

9mo trước

Hi Pn. Tak jugak, kecuali kalau suami sendiri sedang mengalami iangkitan kuman kelamin. Kalau ade keputihan yang banyak, harus diperiksa, swab diambil untuk kenal pasti samada ade jangkitan ke tidak.

Hello dr, saya 21 minggu tapi keinginan bersama suami tinggi , adakah saya dibolehkan atau seeloknya dielakkn dn apa kesannya

Hi Dr. Waktu optimum untuk bersama suami selepas bersalin (SVD/LSCS) bila ya? What is the concern for intercourse post delivery?

9mo trước

Hi Pn. The main concern will be your recovery. Especially the stitches in the vagina and the abdomen. So waktu optimum adalah apabila luka sudah sembuh and most importantly, once you are comfortable.

hye doktor , selepas 5 bulan bersalin kenapa masih sakit bila bersama suami ya ? saya bersalin normal dan ade 4 jahitan .

9mo trước

Hi Pn. Kena check balik tempat jahitan tu untuk kenal pasti samada ada masalah ape2 ke tak seperti granuloma.

selepas bersalin kalau dah habis waktu pantang 44 haritu pastu bersama suami ada pendarahan nape yer

9mo trước

Hi. Beberapa kemungkinan - faraj kering, luka perlu diperiksa untuk jangkitan, granuloma - adalah antara faktor2 yang common.

Hi Dr. Sai. Boleh ke kalau melakukan hubungan intim secara kerap di awal kehamilan?

hi dr, saya nak tnya bila waktu yang sesuai boleh bersama suami selepas bersalin ?

Hi Dr. Apa posisi paling sesuai Untuk bersama ketika hamil trimester ke-2 dan ke-3?

9mo trước

Hi Pn. Apa2 posisi yang Pn selesa.

apakah pantang larang ketika bersama semasa hamil?

9mo trước

Hi Pn. Untuk kurangkan risiko bersalin pramatang bagi wanita yang ade faktor risiko, sebaik- baiknya air mani buang diluar. Selain daripada itu, kalau takde faktor risiko, hubungan intim adalah selamat

Low sex drive. Is that normal after given birth?

8mo trước

Thanks doctor