Risaunya baby day 13 jaundice 218. Lepas photo (second time), dropped to 130, back to 218 after 2day

Jaundice level bounce back

9 Các câu trả lời

sy Harini hari ke 16 still ank kuning lg..haritu naik sampai 220+ then sy stop kjp susu bdn bg formula n alhamdulillah turun sikit pahtu mcm stuck lmbt sgt turun n susu pun sy bg susu bdn balik bila dh turun sikit ritu,pg td doc amik drh ikut tgn dy nk hntr makmal tgk next week ap sbb jaundis lama sgt

3t trước

sy tiada bg susu lain sis.. sy bg susu ibu saja susu sm sy sis tu la ank turun kuning nya cpt.. pemakanan kita mau jaga.. ank sy kuat tido juak.tp sy rajin bg bgun pksa susu.lepas susu mmng kerap berak..sehari kdng2 mau 8 @9 kali tukar pmprs sis ctu bole npak najis bby kuar kuning nya.. skg alhamdulillah

Anak sy pon jundice 249 sy bg full BF,,then tiap2 pagi sy akan bg dia cahaya matahari pagi 8am-9am dlm 15-30 minit..jaga makan n sy bnyk an mnum air oren sunquit tnpa gula, bila anak mnyusu badan berak dia akan sentiasa lawas… alhamdulillah hari ke 12 anak sy dh discharge drpd kuning..

Teruskan penyusuan secara kerap dan bagi baby aktif masa waktu dia jaga dan pastikan baby pun kerap membuang. Ibu bawa baby jalan2 around 10minit untuk untuk dapatkan Vitamin D daripada cahaya matahari. Ibu elakkan stress, jaga pemakanan dan minum air kosong secukupnya.

3t trước

betul sis.. sy bby 15hari ni kuning tdi chek 85 sdh.. mmng kerap susu mmbuang paling rajin c bby.. mknan sy pantang sendri mkn mkan sayur2 penting byk air susu bdn c bby kuat susu ctu mmbuang trus 😊

alhmdulilah bby 15hari ari ni.. lepas chek kuning turun juak dr 117 turun 85 tadi tidak sdh klnik..temujnji tuk 1bulan lgi... tp bby susu ibu sepenuh tu la kuning cpt turun 😊

boleh cuba susu karihome , saya alhamdulillah baby turun dari 247 ke 106 dalam masa seminggu je tanpa phototherapy

Saya ank kuning dari 156 turun 84 harini dh seminggu . Bgi susu sekerap yg mungkin dan bgi mndi air cap badak

Minum susu kambing, n mkn anggur hitam. Sy amal kan ni, kuning dri 247 trun ke 146,

Try guna nahla balm.. Ramai pakai yg tu kuning ank cepat trun