mengasuh

Jaga ank org lgi ssh dr jaga ank sndri????

17 Các câu trả lời

Betul 😂😂😂 Dah tu manja nye lebih. Tak boleh nak gerak pun. Dah nangis ibarat kena dera. Nak nye kena gendong all the time tolak time tidur je. Lagi teruk parent budak tu tak consider pun dengan kita. Balik kerja 8.30pm dah tu tak ambik lagi anak depa kat rumah. Tunggu 10.30pm baru nak ambik. Alasan depa penat, nak rehat kejap, mandi, makan, semua dah settle baru tang ambik kat sini. Adduuhhh. . Saya ade family gak, anak2 nak jaga, nak bagi mandi, makan bagai. Depa hantar anak dari 10am kot. Langsung tak consider hal orang. Tau lh saya ambik murah je, tapi jangan lh dok hentam saya macam tu. Dengan perangai anak depa tak boleh nak letak main dengan anak2 atau budak2 lain. Kerja dok nangis je nak gendong 😥😥 Sorry guy. Mummy is stress. Sebab tu dh jadi lagu ni 🙏🙏😂😂😂😂

5y trước

😅😅👍

Mmg.. pdahal sndri bg ank mkn beras blender, pastu sembelit nk memekak kt kita.. ajrkan msak bubur cmne xnk dgr lak tuh.. dah bodoh sombong lak.. huhu ank first, tp acah cm dia betul smue.. ank dia ada msalah kaki lembik.. asek soh bg susu kta bia tulang kuar ktanya.. pdahal ank dia tuh kuat mkn.. smpai kurgkan kuantiti mkanan, slalu bg 6 mgkuk, tiba2 bg 2 je.. dia kta lebihkan susu.. haihh payah manusia xmkn ajar nih.. 🙄🙄

5y trước

Smpai cmtuh skali yek.. 😆😆

Sy pon sma.. Ank meragam tdo kjap2..sy kata ank tu lapar dia suh bg susu jek.. Hbis tu kite ni xyah buat kje ke.. Xyah mkn minum.. Ank ngis kne dukung.. Matilanakk.. Klau bg nestum takut pecah perut gamoknye.. 😂..nk harapkan susu mne jalan.. Tu blom part xsihat.. Beralih bulan.. Kite sengkang mata

Ye mmg sis..kalau anak sendiri terjatuh smpai terluma kite just pantau cmtu tgk samada makin teruk ke tidak..tapi kalau anak org,ya Allah,,,takut wooo

5y trước

Kne pantau 24jam... Kite plak jd cctv.. Klau jatuh kata kite xpndai jga ank dia

Alhmdllah..takt ni ank² yg sya mgasuh ok.. Dr bby smpy skrg umur 3thun ( 2 org) 5 thun (2 org) sya jga Dr kcik....

5y trước

Kann... Lagi2 yg mudah terpengaruh dgn media sosial.. Terlalu ikut kemodenan..

Btl..mo rotan pn xbole sbb pndaoli mengadu dkt mak dorg😪pas ni xnk da jaga ank org

5y trước

Dasat jugak tu.. Melawan.. Yg mcm ni ssh jugak nk dididik..

Harap bersabar la sis...ank org kite taleh nk mrh sesuke hati...huhu

5y trước

Klau mak2 byk songeh tu ssh la.. Baik suh dorang jga sndr.. Bru tau stress. 😂

Sbb dia nak mak ayah dia jer kannn.. Kena ada sesi suai kenal hhhe

5y trước

Xjugak sis

Kne byk bsabar dgn ank org

Biasalh tu sis.. kena byk sabar.

5y trước

Nk belajar bersabar.. Dgn mengasuh ank org.. Byk perkara kite bole bljr.. 😁😁