sedih

Isteri2 yg mengandung memang selalu sedih ke?istri sy mcm tu skrng..risau lak jd nye..

28 Các câu trả lời

Ada sesiapa buat dia sedih ke? Isteri sgt fragile waktu pregnant & pantang. Make sure jaga baik2. Sehabis baik. Fizikal & emosi. Tanya kenapa sedih sampai dia bagitahu. Make sure she feeling her pregnancy is worth it for both of you.

Saya 1st trimester sampai 4 bulan je. Masuk 5-7 months ni tak pernah sedih. Mcm happy go lucky, nangis pun tidak. Dulu kuat nangis, cembeng 😂 Suami kursus pun sedih nangis2 call pastu asyik moody je marah2. perubahan hormon haha

Sy msa awal² dpt tau pregnant xleh jauh dr husband..dia g keja sy asyik tnya bla nk blik..klau ckp lmbt trus sedih nk nangis..nk mkn pn tggu husband..husband smpai ckp..takut sgt laki xblik 😆🙈..tp skrg alhamdulillah dh ok..

Bkn stakat sedih je. Malah sgt sensitif.suami kene tanya n layan isteri sebaik mgkin.kdg2 ade tlepas pandang.kalau ade yg jenis luah xpe yg memendam tu payah sikit.kene pulak yg manje.btabah lah suami.😅

Sdg mengalaminya.. Kdg2 bnda kcik, sensitif sakan.. Mmg normal hormon isteri mengandung cm ni.. Suami kene mainkan peranan jd pendengar dan sllu ada dgn isteri.. Bg dia luahkan ape yg ptt.. Jgn bg dia pendam

5y trước

Ok sis...tq ats nasihat

Normal. Itu sebab hormon yang sedang kacau kerana kehamilannya. Luangkan masa untuk dengar ceritanya. Jangan sampai dia jadi tertekan. Nanti ia beri kesan pada baby juga 😊

5y trước

In shaa allah..terima kasih sis ats nasihat😊

Emosi x stabil tu... Kdg2 tetibe je meleleh airmata....pastu kejap Tu dah boleh senyum2.. Get used.. Kalau rajin, slalu2la buat wife happy. Puji2 byk sikit😉

Jgn ikutkan sgt rasa sedih tu ckp dengan dia, nanti anak dlm perut tu keluar kuat buat perangai. Emosi ibu mengandung akan pengaruh sikap anak nanti

Yes , ibu mengandung ni banyak fikir . Lagi lagi kalau first time . Ada yang jadi banyak fikir sebab risau boleh jadi iBu yang baik ke tak

5y trước

Ya firsttime..in shaa allah mdh2hn dprmdhkn..aamiin..tq komen😊

It just the hormones... be gentle, teller shes beautiful, pamper her. I This is her time, so support wherever you can.