Isteri hamil positif COVID-19..

Isteri sy baru disahkan positif COVID-19.. skrang kandungan dia berada pd minggu ke17.. Tp buat masa nie dia masih belum mengalami ape ape simptom yg teruk.. Haruskah sy bw dia ke CAC or klinik utk check up.. Please sesiapa yg dpt bantu.. sy dr Melaka

2 Các câu trả lời

pergi CAC yang brdekatan/cover area uma .kalau xsure cac mana nk pergi boleh call Pkd atau kk yg cover area uma. mcm sy hritu pergi CAC masa pregnant 19 weeks . tp sbb takde simptom teruk, demam pon dah kebah, takde selsema dan btuk, diorg suruh kuarantin kt rumah je. kalau tiba2 kecemasan direct call hospital/pergi hospital. apa2 pun yg utama kene pergi jugak untuk nilai kesihatan mcm mana. ada cac dia tahan lagi2 tengh pregnant. tp kalau tmpt yg trlampau ramai org dtg, dia utamakan yg berisiko mcm yg mmg dah sesak nafas, btuk2 teruk,jangkitan kuman kt paru2.

info drpd Poster ni boleh membantu tuan. moga isteri cpt sembuh dan dipermudahkan segalanya.