Betul ke kalau obesiti banyak risiko untuk mengandung? Sekarang saya dah 1 bulan mengandung. Kaki saya bengkak, hmm

Ini gambar kaki saya bengkak😔

Betul ke kalau obesiti banyak risiko untuk mengandung? Sekarang saya dah 1 bulan mengandung. Kaki saya bengkak, hmm
10 Các câu trả lời

Memang mengandung obesity Ada risiko...sis kena research..belajar mcm Mana utk jaga waktu mengandung ni..Saya sendiri berat 113kg tinggi 165cm Masa buka buku pink...control kenaikan berat setiap bulan...tinggaikan kaki Masa tidur. Pakai stokin ketat utk aliran darah..yg penting jgn stress n enjoy the moment...nk Tau apa2 tnya doktor atau nurse.jgn malu..saya siap tulis note .sebb kt yg obersity ni kena jaga lebih Dr org berat normal.boleh jugak research dlm Asian parent ni...byk membantu..

sis amal kan makan sayur sayuran dan masak kacang hijau Smpai mandidih air nya kau minum amal kan setiap hari sbb risiko nya bahaya kalau awal kandungan kaki membangkak MCM to makan buah buahan orange makan setiap hari sbb ada vitamin c bagus untuk kesihatan ibu dan bayi semogah sis sihat2 je dengan bayi nya ya jangan tidur setiap hari tahan ngantuk to buat senaman ringan untuk orang mangandung jaga diri sis

mmg bnyk risiko. sy 93kg tgi 165, usaha gak ni control berat jgn bgi naik bnyk. skerng 20wk naik 2 kg je. mkn pun xleh bnyk2 mcm org yg tak obesiti tu. kita mudah kene gdm, mcm2 lgi risiko bbanding bmi normal.

alas bantal bawah kaki dan pakai stoking.. sy kerap juga sapu minyak dan urut dkt kaki, tp x sentuh buku lali.. sy x bengkak cuma kdg2 rasa sakit bwh kaki sb sy ada arthritis

sy pon obes dengan gdm.. memang risiko tinggi. kene control berat jangan naik mendadak. kaki klu mula nk bengkak tu sy sapu minyak lepastu tinggi kan kaki.

sya pun obes + gdm...kurangkan tergantung kaki...better lunjur kn atau tinggi kn sedikit...

Tido lapik bantal kakinye sis..huhu in sha Allah kaki pun x bengkak

Sy 2 bulan berat 72kg blm bengkak kaki

Ada sangkut gdm tak?

Betul.