assalamualaikum mommies semua macam mana ya nak elakkan kencing kotor 🥲

# ingintahu

15 Các câu trả lời

Minum banyak air putih. Lepas tu yg paling penting kita kena jaga adalah selepas buang air kecik tu makesure basuh & lap sampai kering. Tips lap tu dr depan ke belakang. Utk pastikan bakteria dr dubur x kena kt sekitar kemaluan. Kebersihan sgt2 penting semasa mengandung. Pastikan seluar dalam sentiasa dlm keadaan bersih & kering.

minum jus cranberry awak ✌dan jangan lupa minum air mineral banyak2 then jangan lupa cuci bahagian private tu bersih2 dan tukar panties selalu ❤ saya pernah tersiksa sangat time kencing tu tapi rezeki lepas kena lekat seketul buah hati ❤

air putih..tu je key die..contoh kata esk awk nk gi check up, hri ni patut dh kne cut air manis..mlm sblum visit klinik wajib jgn minum @ mkn manis..confirm xsangkut bila test..

beli ni sis . tapi sis kena tnya doktor dulu okay tak utk preggy mom . sbb sbelum preggy doktor sruh sy minum ubat ni sbb kencing kotor

minum air kosong bnyk.. @ buat barli suam tnpa gula insyaallahh... kurangkan minuman bergula

pastu masa cek kencing tu bg kencing yg tengah2 bukan yang awal2 keluar tu.

minum air bali , lobak putih dengan epal hijau blend tapis dan minum ☺️

banyakkan minum air kosong, masa chekup kk tu ambil air kencing pertengahan..

minum banyak air kosong ja mummy. at least 2 L sehari

Banyakkan minum air masak sis ❤️