maaf nak bertanya..apakah yg perlu dibawa ketika masok laboor room hingga hari2 berikutnye utk baby

1 Trả lời

Nak senang, sediakan 2 bag. Utk ibu dan baby. Utk baby: 1. Pampers 2. Set pakaian 2-3 helai termasuk booties dan mittens. Topi baby pun boleh sediakan jugak 3. Wet tissue 4. Selimut/bedung baby 5. Minyak telon (ini terpulang. Sy pakaikan kat baby lepas bawak balik baby). Masa nak masuk labor room, nak senang sediakan terus set pakaian baby termasuk pampers dan kain bedung dlm 1 plastik zipper utk nurse siapkan baby lepas kita bersalin. Nanti bagi je kat nurse plastik tu