DISCHARGE DARI HOSPITAL KERAJAAN

#ingintahu #firstbaby assalamualaikum nak tanya..sekarang tinggal 7 hari lagi nak sampai due date.. pregnant tanpa pernikahan..tapi lelaki tersebut bertanggungjawab atas semuanya..dari segi check up,bawak setiap kali p klinik,ujian HIV dia amik sekali dan dekat buku pink ada no telefon dia dan tanda tangan dia..soalannya masa nak discharge nanti boleh tak dia yang discharge kan..kami nak jaga anak tuh lepas pantang terus lansungkan pernikahan.. parents tau cuma semua jauh..tak ada yg duduk satu tempat dengan kami..kami dua jauh dari family..boleh ke tak dia yg discharge kan nanti??#pleasehelp #bantusharing

15 Các câu trả lời

setau sye kalau kes mcm ni, bila nak discharge kena ada penjaga atau waris yg discharge kan. kalau xde fmly, mybe saudara yg area berdekatan. tpi kalau dh ltk dia as penjaga not sure boleh or tak. kena call hospital utk tanya further.

2y trước

Pengalaman sy, kakak sy bersalin di hospital goverment dia 1 bilik dgn budak perempuan yg baru lepas bersalin tapi takde suami, masa sy melawat kakak sy tu doc ada bgtau dia kena waris dan ibubapa saja yg blh diachargekan dia sbb dia dah lama dekat wad tu, sekiranya dia waris ataupun ibubapa tak dtg pihak hospital tak bg dia keluar bawak baby, dia kena tinggal baby tu, kesian dia sbb mak ayah dia tak nak dtg, sy harap semua urusan awak dipermudahkan ☺️

kalau kes Unmarried mother better sebelum discaj ward jabatan kerja sosial hospital akan panggil ibu/bapa untuk dapatkan jaminan untuk discaj ward. berdasarkan pengalaman kerja saya di unit kerja sosial hospital.

Baru2 ni akak ipar saya bersalin di hospital kerajaan. Kena ada ibu kandung untuk discharge kalau tak pihak kebajikan akan ambik baby. Kalau senang nak uruskan lagi baik bersalin di swasta....

baru2 ni ada kenalan bersalin hosp gov, bf dia yg discharge kan.. tp kalau bwh umur mmg x bole kot , msti ada waris dlm kalangan keluarga xpasti jg la prosedur hosp lain mcm mna..

Kenapa tk nikah dulu ya? Boleh je nikah dulu senang nanti nak bantu awak masa berpantang sebab keluarga awak pun jauh. Kalau tak nanti masa pantang awak sorangsorang pula 😅

2y trước

awat ye .. family sye semua tau ..jgn la pandai² beranggapan

macam kawan saya dulu mmg kene waris ibu yang dtg untuk discharge drpd hospital sekarang punya sistem saya x pasti moga mudah urusan sis 🥰

tgk jugak procedure hospital tu mcm mana, cuba borak baik baik dengan doctor atau pihak hospital.. insyallah dipermudahkan..

sy dischrge sndri tk prlu siapa2 pun ok je ...doktor tk marah pun😁 lps brnk ..trus kluar mcm tu ja...tnpa ada siapa2

Boleh discharge tapi u kena ada guardian to discharge u (govt hospital). Kalau private boleh je sendiri

bawah or ats 18 tahun , kbjikan sosial akn minta mak ayah yg dischrge klau x baby dia amik