Buku Pink

Hi I'm 5weeks preggy mum..when suitable weeks pregnancy can go to klinik to open buku pink?.. 1firstpregnent after 4 years ttc..

18 Các câu trả lời

Maaf mncelah.. Sya g cek kk msa 6 mggu scan xnmpk lagi.. So doc xsarankan bukak buku pink lagi.. Next appointment 29/5 baru nk masuk 7 week. Agak2 kalau scan xnmpk lg doc xbukak lagi ke bku pink?? Rsau asyik xnmpk je dh 3x scan.. Sbb prut says jnis brlapis n besar.. Normal ke xnmpk lgi??

Ianya bergantung kpd klinik kesihatan (kk). Ada certain kk, 8 minggu baru boleh buka buku. Tapi ada kk yg boleh buka buku pink lebih awal. Sy cadangkan puan cuba call dulu kk. Btw congrates ya! Smga dipermudahkan semua urusan pregnany puan. 🤲🤗

5y trước

Betul tu cl je kk tanya...nurse pun beza2 setiap area.sy cl masa 1st dulu nurse galakan dtg 9-12 week..hehehehehe sy g 12 week.😅

tahniah!!!happy for you.take good care of yourself. around 8 to 12 weeks dh boleh buka buku pink. mcm sy.week6 dah buka sbb sy overweight.takut ada risiko kesihatan

Tahniah sis..slalu buka buku bawah 12minggu..tapi tgk tempat juga..better call KK Tanya..lagi awal sy rasa lagi terbaik sb boleh tahu kesihatan kita bagaimana..

Dah boleh pegi bukak buku pink dh. Lagi cepat lagi bagus. Sementara masih larat nk tunggu turn kat kk. Enjoy the pregnancy journey! 😊

xkesah sis.. asalkan sebelum 12weeks. tp diorg prefer lagi awal lagi elok sbb kk akan provide ubat/vitamin yg sesuai.

sy baru 6 minggu 6 hari ikut dr scan klinik swasta ,td baru je buka buku pink ..next appointment 24/6..

Sama lah sy 4thn ttc, skrg dah 9weeks.. Td baru buat buku pink. Appointment buat dr minggu lps..

Sy skrng Sda 6week.. Tp, kna Suruh buat buku Pink, masa 10week dlu bru Boleh buat sis.. 😊😊😊

hai we same week preggy . dan saya dah pun pergi KK . nurse bagi appointment 26/6 lepas raya 😊 .