nak tau bole ke tak

I'm 18 week now...ni first pregnant. Saya nk tau 18 week ni dah bole ke lakukan hubungan dgn husband..segan nk tanya tp nk tau juga..tolong bg penjelasan korang mommies

34 Các câu trả lời

Boleh je sis xkira laa dari 1 week - nak bersalin pun .. boleh je , tp jgn too hard sgt dah laa 🤣 utk yg awal2 ni cma jgn shoot dlm sbb air mani ni mmbntu utk pmbukaab jlan dan paling tak d galakkan akn mmyebabkan keputihan yg byk xssuai laa mommy pregy ad byk kputihan .. klu dh msuk 9 bulan tu boleh la shoot dlm sllu , in shaa Allah mudah utk bersalin ..

boleh. sgt digalakkan. sya mse anak first . start bersama mse trimester kedua. ketiga dh stop. jahitan episitomy 1st degree. yg second ni. klu boleh hri2. kdang mntak tolong suami urutkn perineum. sya nk plan tnpa jhitan plak yg kdua ni. insyallah. jgn mlu. as long as dgn suami. :)

Bole jer... Sy dr 7weeks ok jer... Jnji xda bleeding ok la... Tp dh msuk 4bln lbh dh slow skit.. Myb sbb hrmon.. Kdg2 xda rsa nk brsma suami.. Tp suami phm.. Kdg2 ksian jgk tgok suami...

boleh saja takda masalah pun kecuali kalau doc recommend utk tak bersama dulu. takda effect apa apa pun, dah bulan terakhir nanti kerapkan lagi bersama utk rangsangan buka jalan

Ikut keselesaan sis. Saya bersama suami pd week 20. Sbb masa 12w saya bleeding. Jd doc suruh rehat dan kurangkan buat hubungan dgn suami. Hehehe

Pada saya, seeloknya 20w ke atas. Tapi kalau at this time you rasa ok, takde masalah, then there is no problem. Make sure, buat yang tidak melampaui batas.

5y trước

Thanks for your advice

Ummm sy dri first trimester smpai skranh sllu juga bersama suami..tapi slow2 lah..kesian cik suami nnti nak kena pantang lagi..

Boleh sis, tak ada masalah. Saya dr awl kehamilan sampai sekarang ok je. Tapi biar la ikit keselesaan kita.

Kalau ada masalah uri kat bawah, xboleh lakukan sexual intercourse..kalau xde masalah, boleh kot

Tula... Segan nk tanya... Dah dpt jawapan kt sini... Heheheheh.. Thanks info 😍