Cara lain merangsang kontraksi?

Ikutkan duedate esok tapi masih belum rasa kontraksi yg betul² rasa sakit nak bersalin tapi tiap kali berjalan & buat senaman mesti rasa sakit kat ari², perut mengeras & lelah. Mommy² ada cara lain utk rangsang kontraksi nak bersalin? ( Ajak suami bersama dah tapi dia tak sanggup sbb tengok kita dah sarat mengandung ni 😅) #firstbaby

1 Trả lời

Jgn paksa diri sis, kang dok senam beria, time nak teran dh hilang tenaga..huhu.. cume sy sarankan sis kena bykkan brckap ngan baby, suh bby bgi kerjasama keluar awal..hehe.. bagi sy bersama dgn suami mmg kurg mmbantu, sbb x de feel aih..suami kita pun seram bila tgk perut kita mcm nak letup.. nak kayuh lagu mana pun xtau.. 😂😂😂 sis boleh gi jalan2 mall ke or window shopping kaa, mkn puas2 ke, sbb time pantang nnti nangis x berlagu xdpt mkn sedap2.. 😂 smoga dipermudahkn urusan yaa 😘

3y trước

terima kasih Mommy Dan sudi reply