Jom Cari & Menang Produk Berpantang dari Tungbayee!

Ikuti cara mudah ini: - Ikut theAsianparent Malaysia dan Tungbayee di laman sosial Instagram - Kira berapa tungku herba dalam gambar dan kongsikan jawapan dan screenshot yang anda sudah ikuti theAsianparent Malaysia dan Tungbayee di post rasmi DI SINI https://community.theasianparent.com/contests?lng=my

Jom Cari & Menang Produk Berpantang dari Tungbayee!
294 Các câu trả lời

JAWAPAN: 8 Tungku Herba Amalan bertungku dapat mengecutkan rahim dengan pantas dan juga memecahkan lemak badan. Maksudnya, amalan bertungku ini dapat membantu ibu-ibu berpantang menguruskan badan agar kembali sihat. Selain daripada dapat menghangatkan badan si ibu dan membuang angin dari badannya, buasir juga dapat dielakkan. Bertungku juga dapat membaik pulihkan urat saraf yang terjejas sewaktu bersalin serta mengembalikan kesegaran badan.  Khasiat lain adalah ibu-ibu akan kurang berasa lenguh serta perjalanan darah juga akan lebih lancar setelah semua darah kotor dapat dikeluarkan. Semoga ada rezeki saya untuk bakal baby yg lahir tahun depan nanti.. Terima Kasih Tungbayee dan The Asian Parent ☺️🤗

JAWAPAN: 8 Tungku Herba Amalan bertungku dapat mengecutkan rahim dengan pantas dan juga memecahkan lemak badan. Maksudnya, amalan bertungku ini dapat membantu ibu-ibu berpantang menguruskan badan agar kembali sihat. Selain daripada dapat menghangatkan badan si ibu dan membuang angin dari badannya, buasir juga dapat dielakkan. Bertungku juga dapat membaik pulihkan urat saraf yang terjejas sewaktu bersalin serta mengembalikan kesegaran badan. Khasiat lain adalah ibu-ibu akan kurang berasa lenguh serta perjalanan darah juga akan lebih lancar setelah semua darah kotor dapat dikeluarkan. Semoga ada rezeki saya untuk bakal baby yg lahir bulan 12 nanti.. Terima Kasih Tungbayee dan The Asian Parent ☺️🤗

JAWAPAN: 8 Tungku Herba Amalan bertungku dapat mengecutkan rahim dengan pantas dan juga memecahkan lemak badan. Maksudnya, amalan bertungku ini dapat membantu ibu-ibu berpantang menguruskan badan agar kembali sihat. Selain daripada dapat menghangatkan badan si ibu dan membuang angin dari badannya, buasir juga dapat dielakkan. Bertungku juga dapat membaik pulihkan urat saraf yang terjejas sewaktu bersalin serta mengembalikan kesegaran badan. Khasiat lain adalah ibu-ibu akan kurang berasa lenguh serta perjalanan darah juga akan lebih lancar setelah semua darah kotor dapat dikeluarkan. Semoga ada rezeki saya untuk bakal baby yg lahir bulan 1 nanti.. Terima Kasih Tungbayee dan The Asian Parent

Jawapan : 8 tungku herba Dahulu semasa mengandung anak pertama, mak saya bawa tungku batu sungai dari kampung. Dapat bertungku 5hari sahaja, selepas itu kakak saya bersalin dan beliau pula menggunakan tungku tersebut… sehinggalah batu sungai itu hilang. Apabila tidak bertungku dengan betul selepas 3tahun badan saya berangin dan sakit-sakit urat. Barulah saya tahu kenapa orang dahulu amat menjaga pantang dan bertungku ini sebab ia dapat melancarkan darah, mengelakkan masalah bentan, menaikkan peranakan, membuang angin di badan, bantu mengurangkan angin dalam badan, dan lain-lain. Semoga ada rezeki saya dapat bertungku dengan set Tungbayee ni Ig @_vvkynn

Jawapan : 8 Tungku Herba #tungbayee di dalam gambar Set tungbayee sangat membantu dan memudahkan para ibu dan bayi dalam masa berpantang nanti. Selain itu banyak kebaikan bertungku ni contohnya melancarkan darah, membuang lendiran darah kotor,mengelakkan bentan,mengecutkan rahim (wajib utk ibu2 selepas bersalin),melegakan rasa lesu & sengal2 badan ,membuang angin,menghangatkan badan ibu serta mengecutkan urat yang kembang dan darah nifas mengalir lebih lancar selepas bertungku. Semoga ada rezeki untuk my fisrt baby nanti inshaAllah amiin. Terima kasih The Asian Parent dan Tungbayee untuk contest ini 🫶🏻

Jawapan : 8 Tungku Herba #tungbayee di dalam gambar Set tungbayee sangat membantu dan memudahkan para ibu dan bayi dalam masa berpantang nanti. Selain itu banyak kebaikan bertungku ni contohnya melancarkan darah, membuang lendiran darah kotor,mengelakkan bentan,mengecutkan rahim (wajib utk ibu2 selepas bersalin),melegakan rasa lesu & sengal2 badan ,membuang angin,menghangatkan badan ibu serta mengecutkan urat yang kembang dan darah nifas mengalir lebih lancar selepas bertungku. Semoga ada rezeki untuk baby kedua sy nanti inshaAllah amiin. Terima kasih The Asian Parent dan Tungbayee untuk contest ini 🫶🏻

Ada 8 tungku herba dalam gambar. Semasa hamil anak pertama saya sering tangguh hasrat untuk memiliki tungku sendiri. Sehingga saya sedar betapa pentingnya bertungku bukan kerana kebaikannya sahaja. Malah atas pengalaman sendiri terkena bentan, sejuk mengigil satu badan. Urutan sahaja hanya dapat mengurangkan sedikit sahaja bentan. Disaat terkena bentan saya hanya ingin memeluk tungku hangat sahaja. Dua kali terkena bentan pertama 2 hari kedua seminggu. Menyesal hingga anak dewasa. Baca lagi di instagram tungbayee tentang kebaikan bertungku mesti akan saya memiliki tungku sendiri dirumah.

JAWAPAN : 8 TUNGKU HERBA Kelebihan bertungku bukan hanya dalam berpantang🤭 🌼Membantu melancarkan darah 🌼Membantu membuang lendiran darah kotor 🌼Membantu mengecutkan rahim bagi ibu selepas bersalin 🌼Membuang angin dan menghangatkan tubuh badan ibu 🌼Membantu melancarkan perairan darah nifas supaya lebih lancar Terima kasih kepada theAsianparent kerana memberi peluang kepada kami & lebih ramai ibu-ibu di luar sana untuk menyertai peraduan ini. Semoga ada rezeki untuk menjadi salah seorang pemenang bertuah untuk bertungku menggunakan produk terbaik dari tungbayee🌼

JAWAPAN: 8TUNGKU HERBA Kenapa kita perlu bertungku terutamanya pada ibu selepas bersalin kerana tungki dapat mengeluarkan saki-baki darah kotor, mengecutkan dan memulihkan rahim serta urat saraf di sekeliling peranakan dan mengembalikan tenaga Wanita bersalin seelok-eloknya bertungku dua kali sehari pada waktu pagi dan petang. Iajuga dapat mengelak tubuh wanita daripada menggeleber. Semoga terselit rezeki untuk saya yang bakal bersalin hujung bulanni semoga kita semua dipermudahkan segala urusan❤️🥰 Done follow @theAsianparent Malaysia @Tungbayee

JAWAPAN = 8 TUNGKU Apabila kita menyebut bertungku, ia merupakan amalan yang tidak asing lagi bagi wanita yang berpantang selepas melahirkan anak dan keguguran. Ia juga adalah amalan tradisi turun temurun sejak dari zaman dahulu lagi oleh nenek moyang kita dan masih diteruskan lagi sehingga ke generasi sekarang. Bak kata pepatah, tak lapuk dipanas tak lekang dek hujan. Walaupun zaman sudah semakin moden, amalan ini masih diteruskan lagi kerana keberkesanannya semoga ada rezeki ♥️