8 weeks tak ada heat beat baby

Ikut kiraan dokter saya dah 12 minggu hari ni. Tapi scan baru 8 week. Tak ada heart beat baby lagi. jadi semalam, dari KK dr refer ke pakar hospital. hari ni pergi klinik EPAU dan buat TVS usia kandungan dalam 8 week 1 day. Tapi tak ada kesan heart beat lagi. 2 minggu lagi 16/2/23 repeat scan. Tapi dokter pesan, kalau ada bleeding ke dalam tempoh 2 minggu tu datant je ke hospital. Ada yang pernah macam saya? boleh share? sebab ni first time mengandung.. #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

8 weeks tak ada heat beat baby
3 Các câu trả lời

Sy tiada pengalaman mcm ni, tp klu takde rasa sakit perut dan takde bleeding, mungkin baby ok je tu, kdg2 ada baby yg lambat nampak heartbeat dia, itupun sy ada terbaca tentang kisah ibu2 lain yg berkongsi cerita disini. Mudah2an baby awk membesar dgn kuat dan sihat 🤲🏻

Ini biasa jdi y x sama tarikh sbb ikut tarikh lmp.. So don't worry ok.. InsyaAllah ade rezeki tu.. Doa byk2 agar ade heartbeat xlme lgi

Sye ikut 10w3d..tp scan 8w3d...baby pun xnmpk LG sis... Pkir yg baik2 je ni... Insya Allah ada rezeki.. Ada lh dia.... Aminnn