Tolongyeibuibuu

Hi iibu nk tanya klau taik mcm ni sembeli ke? Ank umur 6 bulan lebih. Sejak 3 hari ni dia berak mcm ni. Sikit sikit kdg tu najis dia lekat kat punggung dia je kat pampes xde. Sy perasan pon time nk salin kencing. Dia fully bf dan dh nk dekat sebulan mkn. Ade jgk dia meneran tp xpasti meneran berak / tabiat dia. Sbb dia dari 4 bulan lg tabiat meneran (mcm nk perhatian) sebelum ni najis dia ok je byk skli berak. Tlg ye.

Tolongyeibuibuu
2 Các câu trả lời

Refer stools chart di google. Sembelit biasanya tahi keras, berketul.

1y trước

Hmm betul permulaan 2x sehari je. Tak kisah lah anak kurus ke gemuk. Lagipun apa kena mengena dengan anak gemuk kena bagi 4x pulak 🥹

mcm sembelit