Share Pengalaman Rasa Nak Bersalin.

Hi ibu2..boleh tak share mcm mana ibu2 rasa nak bersalin n rasa contraction tu..? Almaklumlah kite xde pengalaman lagi🤣. #firstbaby #33weeks

2 Các câu trả lời

Mcm sy tanda2 nk bersalin tu dah ada, vaginal discharge campur darah on off 2 hari. Sy rasa sakit area pinggang mcm time senggugut pun on off, but the pain is still tolerable. Sy ingatkan baby da berat sgt tu sy biarkan je. Btw sy da lepas due date, masa sakit nie 40weeks +2 days. Masuk hari 3, subuh tu da rasa sakit2 sgt kt pinggang n perut, rasa nk membuang semua ada. Still ada lendir darah. Bersiap semua bwk brg2 g PAC. Sampai PAC dorg check jln, jln da buka 5cm. Terus tolak LR dlm pukul 9.30am. Dlm LR contraction makin kuat dlm pukul 2pm. Midwife tolong buka jalan semua tepat pukul 3pm, jalan da buka 10cm. Teran 6 minutes, kuarla baby girl seberat 3.55kg. 1st baby. Wonderful experience. Pn jgn risau. Insya Allah dipermudahkan segalanye. Lain org lain rasanye sakit nk bersalin nie. Pn kena sentiasa positive. Sakit bersalin nie mmg sakit yg paling sakit di dunia, tp bila fikir good side pn akan jumpa baby, hilang sakit tu semua. Alert dgn bdn pn dan tanda2 nk bersalin tu. Byk kn berckp dgn baby. N insya Allah bila baby da ready nk kuar, die sendiri akan bg tanda tu sendiri. Buat masa skarang, enjoy je moment bersalin @ counting days nie. Mkn apa terasa nk mkn. Nnt baby da kuar, kena berpantang... Sy doakan semoga dipermudahkan urusan pn.