nipples luka

hi ibu2,ada ke ubat untuk nipples luka,baby fully BF..

10 Các câu trả lời

Hi sis! Boleh cuba yg ni! Saya bf anak 3 tahun dan setiap kali luka pakai ni mmg cepat baik! Kalau sis terlupa nak lap sebelum bg anak susu pun takde masalah. Saranan saya, lepas susukan anak, gap masa susu tu cepat2 bubuh ni dan letak cup tadah susu tu dalam bra supaya nipple terlindung dari kene kain bra. Kerap tukar bra bila nipple luka sebab takut dijangkiti kuman. Sebelum tidur lepas susukan anak terus bubuh nipple butter ni. Mudah-mudahan, Luka nipple akan lebih cepat baik dengan cara ni.

2y trước

tq ye sis🥰

Ada. Cuba brand Lansinoh (lanolin nipple cream) sgt membantu. Kalau nak menyusu tak perlu basuh. Pakai selalu walau tak menyusu bagi dia protect dari infection

ada try beli nipple cream..very recomended pigeon dgn product palmers coco butter nipple cream..sy pnh cuba dua product ni..sgt2 bgus .mg cpt sembuh .aamiin

beli je nursing butter di farmasi..ada mcm2 brand..lap dgn air suam guna tuala bersih & sapu..kena rajin2 buat sampai baik luka tu

Hai. Boleh letak susu badan dekat nipple atau nipple cream. Kena kurangkan kekerapan kalau mommy pam susu. Boleh cuba marmet

bepanthen pon ok cepat baik tp nk susukan baby kne cuci dlu..palmer pon ok tak payah cuci pon takpe boleh terus bf

pakai nipple cream jenis cocoa butter. cream ni tak perlu basuh. boleh trus directfeed baby if baby nak susu.

sapu bepanthen.ada jual dekat watson guardian,farmasi

Boleh try medela atau mama’s choice

letak susu badan kt nipple