Suntik depo slps bersalin.

Hi ibu2 yg ad pgalaman , nak bertanyaa. Kalau kita cucuk depo ngam2 slps shri habis pantang, takpa ke ? Tak prlu tggu period kali prtama kan ? Ke macam mana ? #ingintahu

3 Các câu trả lời

Kalau cucuk lepas period pertama yg dtg, ubat akan terus efektif. Kalau belum dtg period atau dah lama period then baru cucuk, ubat akan ambik masa utk efektif dlm badan. Tapi kena tau la perancang ni akan kacau kitaran haid. Tak kesah la jenis apa pun. Sy cucuk depo. Dan tak dtg period dah 3 bulan. Sebelum cucuk ada dtg period 2x

3y trước

Ni normal. Ada org lepas 6 bulan baru dtg period. Ada org setahun baru dtg period

cdangan sy, pastikan dh hbis darah nifas, kut msih ade, kena cuk depo kang xberhenti plak darahnya smpai berbulan2.. 😅 blh rujuk nurse n doc juga.. 😊

Okay tu. Die janji jgn bersama dgn husband dulu sebelum suntikan depo.