demam kuning

Ibu² yg ad pengalaman baby kuning tlg bgi tips hilangkan. Tak tahan tgk baby kena g klinik hari2 dari hari pertama sbb darah O+

32 Các câu trả lời

Try bagi baby minum air gripe water atau bagi dia mkn anggur hijau(amvik aek jus nya sahaja & cap2kan kat bwh lidah dia). Insha Allah, turunlah kuning baby sis. Saya pnh cuba kat anak saya.

Mandikan dgn daun kucai..rebus daun tu,lpstu campurkan dgn air mandian anak..bt pg dan ptg. InsyaAllah surut.. saya dlu semggu je anak kuning..plg tggi pon bacaannya 180..

Sy pn drh O+, sy dr lps blk wad hari ke-4,sy dh mndikan dengan air rebusan daun belimbing buloh, mujarab sgt²,ari ke-9 dh discaj, doktor and misi pn pelik...

Bagi mandi daun kucai, lumur baby dgn bedak sejuk dan air cap badak.. baby kuning badan diorang panas. Anak sy kuning sy guna kaedah ni alhamdulillah

jgn biar kan bby dlm blik y gelap , klau bleh psg lampu pagi or malam, then bgn kan baby tiap 1 or 2jam ntuk bg susu . smoga puan d prmudahkan ☺

Sy darah O juga. Bby sy kuning 19+ masa lahir. Tp hari ke 3 dh turun 13+ Tips dia mandi air daun kucai. Masuk hari ke 5 xperlu gy klinik dah.

Baby saye pun macam tu juga. Tapi karna kite xde banyak rezki. Kite selalu jemur die time pagi lepastu kerap bagi air susu badan

Sama. Baby saya prolong jaundice. Tapi tak high risk and tak perlu duduk bawah lampu. Mesti breastfeed setiap sejam.

Try bagi susu kambing asli . Just bagi sikit . Anak saya kuning 187 . Alhamdulillah kuning hilang

Kerapkan breastfeed bg susu, supaya baby kencing dan berak selalu.. Jgn bedung baby