Kuning jaundice

Hi mommies ad tips hilangkn kuning x? Bru lahir 9 hari kuning makin naik . Xsnggup nangis hari2 tgk xada perubahan😔😢sbb sy darah O#firstmom #pleasehelp

7 Các câu trả lời

Anggur hitam & sengkuang cina elok untuk turunkan kuning baby bagi yg susu badan . Kalau still tak turun kuning , sis boleh sulam dgn susu fm dgn badan untuk cepatkan lagi turun kuning . Kdg susu ibu punca kuning tanak turun . Untuk mandian sis boleh try mandian nuraz , air badak dgn sirap gilir air badak dgn air suam . Petua mandian lain tak menjadi dgn baby saya . Sambil tiup dalam air mulakan syahadah dan selawat nabi 3 kali berserta niat anak turun kuning dan dijauhkan penyakit serta sihat selalu . InsyaaAllah turun normal . Itu saya amalkan sampai discharge kuning hari ke 10 . Both saya dan baby darah O . Satu lagi , pesan pada baby , minta dia cepat sembuh sihat takmau tengok dia kena cucuk . InsyaaAllah dia akan dengar cakap mama dia , dengan baby ni kena pesan baik2 . Semoga membantu .

Anak saya sebulan.baru baik.mak kene jaga makan. Jangan makan panas panas badan tu. Saya hari hari makan black grapes and oranges. Minum air banyak. Then kalau lapar sangat sup sawi kosong je sis. Boleh juga Topup formula milk selang seli denga bf. Hourly saya bf. Moga cepat sembuh baby.. moga mak baik baik saja

kerap kan mnyusu..N haritu saya bagi mandi anak dgn teh serbuk 888..Malam tuh masak serbuk teh tu esok mandi kan dia..Jangan cmpur air apa2..Syukur Alhamdulillah kuning baby turun 71 dah x p cek kning..Try n error ja sis..

Hi. Anak saya pernah kena jaundice sampai dekat sebulan. Kena kerapkan menyusu dan pastikan anak berak kerap. Mommy cuba makan sunsweet kadang boleh bantu anak berak

Kerap bagi anak susu. 1-2 jam sekali bagi anak susu. InshaAllah bacaan kuning baby boleh turun bila dia kerap menyusu dan membuang.

Sis perlu minum susu kambing utk kurang kan kuning baby . Kerapkan baby minum Direct susu badan . Jangan bagi baby banyak tidur .

2y trước

Sy try🙏🏻trima kasih

sis cari tebu hitam sis... ank sy hrtu bgi tebu hitam.. alhamdulillah hilang kuning

2y trước

ambik tebu hitam tu xblh pkai parang atau ap bnde yg tajam,patah kn mcmtu je.. lps tu nk ambik air dia tu ketuk2 ngn batu lesum je lps2 perah ambik air dia