After miscarriage, boleh terus ikhtiar hamil?

Ibu².. tumpang tanya kalau kita baru lepas gugur dalam 5w, biasanya kne rehat berapa lama dari ikhtiar baby lagi?

15 Các câu trả lời

samalah..sy pun gugur nov 2020 yg lepas.. 1st cycle period on time.. now dh 2x period.. harap ade berita gembira buat sy n suami... tp xnak mengharap sgt sbb kami pjj... so tak dpt nak jumpa nak² time pkp nih.... redha... mungkin ada hikmah disebaliknya..semoga kita dikurniakan zuriat lagi...

4y trước

InsyaAllah amiinn.. semoga dipermudahkan

Saya pernah gugur bulan 10 2019,usia kandungan 6 minggu..doc suruh gap 3 bulan untuk kesihatan kita, lepas tu dah boleh plan nak ada baby..alhamdulillah sebelum puasa tahun lepas dapat tahu saya preg dan sekarang baby dah sebulan lebih☺️

3y trước

Amin..terima kasih😊

boleh...tp eloknya gap la 3bulan utk ksihatan mummy...sbb rahim nk mngecut pun amik msa yg lama..sy prnah ggur, msa 11w...sy gap 5-6bulan jgk utk next pregnancy...Alhamdulillah skrg dh 35w...

Mse sy nk dptkn scond bby.. Jarak 5thun bru dpt. Tp xde rzeki.. Ggur... Bln 1 ggur.. Bln 6 prgnnt smula.. N skrg da 33week.. Doakn sy n bby sihat dn dprmudahkn urusan brslin nnti ye.. Slmt ibu dn ank

takyah rehat..bole je teruskan usaha..tapi kalau bole tunggu period pertama lps gugur baru start..sbb senang nk manage waktu subur..

3-6 bulan untuk bg rahim betul2 baik...tp saya pregnant balik lepas 2 bulan kemudian...semoga ada rezeki untuk awakk...aamiin

4y trước

InsyaAllah thank you 🙆

Doktor advice 3 bulan. Tapi sya lepas period sebulan. And period tu on time mcm sebelum pregnant. terus cuba lagi. Haha

3y trước

alright Ms Azwin. saya 25 Mei 2021 miscarriage. harini buat UPT positif mgandung , tp msalahny sy lpas ggur, xsempat dtg period dh tahu mengandung. tak tahu nak happy ke takut

Saya baru lepas keguguran tadi. Doc pesan seeloknya jarakkan 3 bulan supaya rahim kuat dan elakkan risiko gugur lagi 😌

sya dulu pun lepas gugur 5w kdungan yg prtma....rhat dlm 6 bln ..bg rahim rhat btol baik.... sekarang alhamdulillah 34w..

3y trước

insha Allah aamiin..skrg bby sya dh 4 bln.

mcm sy, lepas gugur, doc kata takyah rehat pun takpa. mungkin sbb sy tak cuci.. lepas sebulan terus pregnant balik