Selepas keguguran,berapa lama Masa untuk kta ikhtiar hamil lagi?

14 Các câu trả lời

ikotkn dktr sruh jarakn smpai 6 bln cmtu sbb jk bg rahim btui2 sihat ok..sy msa gugur taun lepas pon jrakkn sbb bdn nk pakai lama so bg btul2 sihat dlu.. kalau dh rezeki cepat xblh nk bt apa ann.. tp seeloknya laaa.. ikot laa ats diri masing2....

dktor sarankn 6bln utk pregnant balik.. tp sy ambik msa yg lma bcuti sbb alami kemurungan slps kguguran.. so sy n suami ambik msa sikit utk pbetulkn n lengkapkn mna2 yg kurg.. syukur alhamdulillah lps 1thn lbh d bg peluang mngndung lg..

kalau mcm bidan saya sarankan gapkan masa 3-6 bulan. tp mcm saya pernah keguguran 8 minggu, sebulan lepastu alhamdulillah ada rezeki pregnant lagi. tak jangka juga masa tu..

3y trước

saya gugur lagi kali kedua. masih belun ada rezeki. doc kata rehat 6 bulan sebelum cuba mengandung lagi

sy plan nak rehatkan dlu rahim. tp selepas 1 kali period lepas miscarriage dah preggy balik. alhamdulillah rezeki.

sy 6 bln lepas gugur bru lekat. nurse pon recommend 6 bln keatas utk make sure rahim dh sihat

she ambil mse sethn jgk...nk betl2 pulih ..skrg alhamdulilah tggu Masa nk bersalin he...

tq smua, alhamdulillah after 2 bulan miscarriage,sekarang Sya dh hamil 11 minggu

sy 6 bulan lepas miscarriage alhmdulilah lekat balik...skrng da preggy 5 bulan

Sy ikhtiar je. tp lekat lps 6 bulan

sayaaa after 5month miscarriage