ingin tahu

Hi ibu2! Sy pregnant 22weeks. Pjj gan suami. Suami balik dua bulan sekali..kami x bersama until now. Sbb pernah gugur. Skg ni Dr ada ckp yg uri sy ke bawah dan akan naik balik. Jumpa suami bulan depan around 26/27weeks. Can I and husband have sex? Pls advice me.. nak tanya dr malu? tq

2 Các câu trả lời

Sy ada sejarah uri kt bwh type 3 mommy..kna than wad hmpir 2 bln.bila da naik still kna operate wlaupun type 2 sbb risiko.mommy jgn angkt berat2 n lasak2...tkut uri mkin trun risiko bleeding nnti.msa solat mommy sujud lama sikit...klo nk tdo tggikan skit pnggung...nak bersama dgn suami kna hti2..sy x bersama dgn suami selama sy taw sy uri kt bwh.sy tkut.😂apapun mntk nsihat yg pkar.

Uri kat bawah kena dptkan nasihat dan pandangan doktor sis. Dalam buku pink ada tulis. Refer bahagian "seks semasa hamil"