Baby menyusu

ibu2 semua saya nk tanyalah, baby saya ni dia cuma nk susu bila dia nk tido je. Waktu dia bangun sua pun kadang ade la dlm 5 minit takpun tak smpi 5 minit dh taknak. Baby saya direct feed. Kencing pampers ade je okay je tapi tak penuh. Saya tukar setiap 8 pagi, tengahari 12 & pukul 3 ptg & mandi petang 6pm. Lepastu malam pukul 12 mlm tulah last tukar. Kadang2 kencing dia ok kadang2 kuning risau pulak. Sejak baby 4 bulan smpi skrg la perangai mcm ni. Selalu breast tak sampai lembut pun baby minum. Risau jugak susu drop sebab baby selalu minum tak sampai lembut breast. Patut tak saya try pump & bg baby botol? Pam apa ye yg best & berpatutan? Yg manual..

4 Các câu trả lời

Baby sis terima botol x? Kalau terima boleh try. Saya pun direct feed baby tapi baby reject botol huu. Baby saya start nak masuk 4 bulan sampai lah sekarang (4bulan lebih) sangatlah susah nak menyusu. Kalau kita sua, dia nangis huu. Kena tunggu dia nak tido baru dia minum bebetul. Pastu kena ikut gaya yang dia nak, baru dia minum. Tapi baby saya Alhamdulillah malam banyak kali bangun menyusu. Penat tapi saya tak kisah asalkan dia minum susu dan berat dia okay. Saya risau jugak sebab berat 4bulan dia naik 600g je. Kalau time 3bulan naik 900g. So untuk next checkup ni saya risau sikit huuu.

1y trước

Dulu pernah try dia terima skrg taktau hehe, samalah pulak pe’el baby kita ni tapi baby saya kadang2 malam jarang sangat bangun nk menyusu kadang tu sampai pagi baru cari nenen ayoo pening maknyaa haha okay2 saya cuba bg botol pulak mana tahu nak kan

Saya x boleh comment pasal anak df tapi sekejap sekejap sebab anak saya pun sama 🤣 so kitorang bagi botol jugak sebab takut kurang minum. Pump saya pakai pump lora. Mmg basic tapi useful and senang nak pakai. Boleh beli dekat shopee. Kecik je size dia. Ni handsfree so boleh buat kerja sambil pump

kalo kencing kuning tu tkot dehydrate.. sy suggest manual pump ni, dpt skali milk collector..

1y trước

Aah kadang2 kuning huhu risau jugak dibuatnya. Wahh beli kat shopee ya tu? Kejap lagi saya usha2

berat baby ok tak awak?

1y trước

Berat baby alhamdulillah checkup haritu misi ckp okay semua okay.