Berat turun

Hi ibu2 semua nk tanya, pernah tak alami berat turun ketika pregnant masa puasa. Saya turun 1 kg. Doc ckp jgn puasa dulu. Tapi scan baby okay je. Mcm ne ye?

1 Trả lời

Minggu first puasa saya pun ada turun 1kg. Terus call doktor pakar, dia kata kalau tak turun mendadak masih ok. Cuma tak boleh turun berat terlalu banyak sebulan sebelum due. Setakat ni baby gerak macam biasa. Saya makan lebih sikit dari biasa, ambil makanan yg mmg tinggi kalori sikit. Alhamdulillah dah naik balik 0.5kg 😂 Ikut badan awak. Kalau scan baby ok dan awak pun ok. Should be takde isu. Kalau still turun berat banyak mungkin selang 2-3 hari jgn puasa untuk tambah nutrition

2y trước

Aah saya try selang seli dulu puasa