Setakat ini, kulit ibu ada alami masalah apa-apa waktu hamil?

Nêu ý kiến
Ya, ada...
Setakat ini tiada

582 nhiều câu trả lời

26 Các câu trả lời

Saya awal² dapat tahu pregnant 5 week, naik ruam Merah² ada air dia kat payudara sebelah kiri dan Belakang badan Sebelah kiri jugak. gatal giler merenyam rasa dia pastu rasa denyut² gitu. bila sapu ubat, pedih² nyit² rasa 😑 pastu, dah nak masuk 6 week, sembuh Sendiri. lepas tu, Kulit semua ok, nampak berseri, dan Perasan kulit macam agak cerah dari biasanya 🤭 muka pun bersih je Walaupun tak pakai apa² sebab pregnant kan, x berani sapu apa² kat Kulit. Sampai lah Sekarang dah masuk 34 week, Perasan ada naik Bintik² ruam sikit dekat celah paha kiri, tapi x teruk, paling rasa gatal ya amat adalah dekat bawah payudara kiri dan kanan. Mungkin sebab ruam panas, tempat terperap kan .. lagi² kita pregnant nie Memang cepat berpeluh. panas memanjang aje rasa 😌 apa² pun, normal lah orang pregnant nie Kulit mesti akan ikut berubah. nanti dah bersalin, inshallah kembali normal lah tu. xpe kita hadap je janji baby Mommy sihat sama² Amiin 🤲🏻

badan penuh jerawat esp dada dan belakang, leher. muka dlu naik banyak anak pertama jd anak ke2 dah ready siap2 serum cream semua supaya xjd teruk sgt. masih ada tp kurang dr dulu. tp baru 5m. huhu jauh lg perjalanan. sabar ye mommy2 semua. mommy jd buruk sekejap untuk anak yg bakal lahir comel ❤️

msa start mengandung habis kulit kat lipatan , da mcm2 pkai still gatal sampai nk basuh dgn air pon pedih , dkt sipi2 dada da ad parut sb gatal sgt .😮‍💨

1t trước

sama gatai tu smpi sy letak minyak angin brand Najeeha tummbaru selesa

Sy kerap sakit kat bahagian leher ke tengkuk belah kiri..waktu sakit tu dr tghri hingga lewat ptg...xthu la knpe?tiap2 hari...sy mmg dh amik methyldopa sbb ada drh tinggi..adakah ini normal?

Sy awal2 pregnant naik gatal2 dekat leher tp tak teruk and skrg dah 34w dah takda. Tp kulit kaki tumit jari mmg kering merekah2

Masuk 2nd trimester ni habis gatal2 1 badan..paling ketara gatal dekat area leher..smp merah2 and luka dibuatnye..

skrg badan temperature tggi kulit badan jadi gatal..dgn celah leher & ketiak jadi hitam berdaki🥲

kulit muka auto kering sekering2nya. even dh pkai moisturizer pun still kering. muka jd tegang n pedih

Gatal2 satu badan. Garu sampai berdarah baru lega. Jauh lagi perjalanan ni 🥹🥲

1t trước

yaa sama sis , saya masuk 34w ni baru gatal² tu muncul sebelum² ni takdak pun . sekarang tgh usaha sapu dgn calimen lotion dan sbun mndi dri klinik swasta jaa . doc ckap ibu pregg mmg takdak ubat apaa² , bila berpeluh lg gatal tu menjadi sayaa jd mcm ruam merah kecil² tuu

kulit jadi kering .. mudah dpt ruam kt celah2 peha .. gatal2 area pp .. n bisul ..