Tips cepat bersalin

Hi ibu2 nak tnya ada tips tak na bg cpt bslin Sblm smp due..skg sy dh 37weeks 5d isau xda tnda nt kena serah diri sbb gdm on diet..klu blh tanak induce sbb induce byk kata skit Dua kli Ganda dri skit dtg sdri..skdr tnya pndpt ngn pglmn mmy2 jgn kecam,.terima ksih mmy #seriusnanya #ingintahu

2 Các câu trả lời

boleh je nak ikhtiar. tapi sebenar depend atas baby juga dear. sy 2nd baby mcm2 exercise buat sbb takut overdue. last2 baby keluar 39w4d. itu pon jenuh puas memujuk baby utk keluar. sebenarnya induce or sakit contraction ni bergantung pada level tolerance tahan sakit awak sendiri. ada je mommy yg kena induce tak rasa sakit langsung. sedang kan doctor dh masok ubat dua kali. ada juga mommy yg contraction tengah rancak tp dia xtau tu contraction mean dia xrasa sakit tu. 1) kerap bersama suami. air mani suami tu natural induce utk cptkn bukaan. 2) banyakkan berjalan. if duduk taman then pusing ja satu kawasan taman perumahan org panggil jalan santai. tak perlu lari. 3) naik turun tangga. 4) senaman ketuk ketampi 5) senaman kupu2 6) jalan itik 7) senaman atas gim ball paling penting belajar teknik kawal pernafasan. dengar arahan doctor bila perlu push. boleh follow tip jamumall.

5mo trước

most wc😊

Awak ada gdm kan? Baby awak besar tak? Air ketuban banyak tak?

5mo trước

bby xbsar Ms scan bru ni Dr kata normal ikt usia kndgn dn air ktban pn Paras ok