Baby tak gerak.

Hi, ibu2. Nak tanya... sy 18w sekarang. Sy dapat rasa baby gerak masa 16w macamtu. Kalau baring dia gerak je. Tapi dari semalam macam tak rasa sgt. Pagi ni pon belum gerak. Normal ke? Risau sangat sbb before ni ada pengalaman baby meninggal masa 28w 😢 #bantusharing

9 Các câu trả lời

18week baby kecik lagi puan , sayaa pon pernah kadang tak rasa pergerakan dia . Tapi sebenarnya ada je . InsyaAllah fikir baik baik je . Kalau puan risau better terus rujuk doktor terdekat 😊

jika bby xbrgerak..betterpuan jmpe dgn doc asap tu sebaik2nya..bg mengelakkan prkata yg tidak di ingini..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

sis Bru kluar hosp kena warded sbb baby kurang gerak, jd nurse suruh makan ais kalau tak kurang gerak UTK ransang baby🥰

ibu try gerakkn perot sikit2 kalu baby x activ ya...if x da respon buat scan or jumpa doktor segera...

beli tempat scan jantung baby kat shopee, lebih mudah kalau kita dengar heartbeat baby, tak ada rasa risau sgt

3y trước

saya pernah baca ada doctor post pasal dopler ni, doctor kata dopler ni tak accurate, jangan check hearbeat baby guna doppler.. sebab ada kes doctor tu bagitahu si ibu check heartbeat baby guna doppler, tapi bila pergi hospital sebenarnya baby tu dah takde.. saya takde simpan pula artikel pasal doppler ni

minum air manis ke sejuk pancing dy gerak kalau tak jga prgi scan sis semoga tak ade apa sehat tu baby

sama lah sya 21minggu dah .bby tak gerak lagi risau juga ini

sy da 19w .. biasa akan aktif grk .. lps mkn ..

jumpa doktor