Gatal² vagina

Hi ibu². Nak tanya, ada yang berpengalaman dapat ni tak? Tadi check up ada bagitahu nurse gatal² di bahagian vagina. Dapat ubat ni n minta masukkan dalam vagina n biarkan semalaman. Sakit ke effect dia?

Gatal² vagina
25 Các câu trả lời

so far saya tak pernah guna ubat ni,tapi saya amalkan guna sabun manjakani asli ataupun kalau xde sabun manjakani tu saya akan tumbuk buah manjakani sampai jadi serbuk halus,then guna kaedah sama,masukkan kan miss v,biar kan sekejap atau semalaman sebelum dikorek,,,atau kalau saya mals sgt sy rebus je manjakani,air rebusan tu lepas dia dh sejuk saya buat basuh miss v...alhamdulillah xde masalah keleputihan dari anak dara smpai lah dh kwen n mgandung ni,,,nurse n dokter pun pelik,saya cerita kan dorang2 kata bgus lah,,,sbb kekadang pencuci yg jual kat luar ade buih n bau2 ni yg buat gatal...selain boleh jimat ia sgt efektif...mana yg lepas bersalin boleh ketat kan jugak tau miss v 😂😂luka pun cepat sembuh bila rjin basuh guna air rebusan buah manjakani tu..boleh lah try kalau nak..😊

4y trước

ikut pada sis,macam saya biasa buat dlm 8biji utk 1jug...bila dh rebus tudan dh sejuk sikit air rebusan tu ramas kan buah manjakani yg direbus tu dalam air rebusan tu...supaya lagi pekat airnya

Hai juga mommy 😊 sy pernah guna ubat ni, mmg ubat ni untk rawat keputihan, sebelum tido masukkan ubat ni kat vagina kita, biarkan smpai dia larut, pastikan lps pakai ubat tu jgn kncing dulu, tkt ubt tu kluar balik, lps guna ubat tu kan kputihan kurang n kgatalan vagina pn xda dh.. 😊 Kalau ubt yg doc bagi yakin je sis ye.. Semuanya utk kbaikan ibu n baby..

Msok dh mnggu lepas. Pstu still ade keputihan lg adui.. Tp dktor dh amik sample keputihan gune muncung itik lg harap tkde la gbs. Hmm.. Msok ubt ni tk sakit pon sis xde effect pon dont worry. Msok kn gune jari. Alat tu jgn gune sbb mcm pnjng and keras takot luka belah dlm pulak.. So better gune jari je.

4y trước

Dia kasi ubt msok dri bwh dlu. Klo x ok bru dia amik sample

Saya pun alami keputihan smpai rasa gatal. Kdg kdg smpai berdarah sbb garu. Kalau bsama dgn suami, mesti ada ketulan keputihan melekat dkt kemaluan dia. Saya rasa malu pun ada.

Saya pernah baca pasal org yg guna ubat ni time pregnant sebab ada keputihan. Tpi bila dia masuk kan ubat ni, keesokan hari nya ada keluar darah coklat² tu. Kenapa ya..risau juga

4y trước

Boleh puan, tiada masalah utk pakai waktu pregnant. Tapi pakai jari (sila basuh tangan dulu ya) dan elakkan guna alat yg dia bagi tu takut tercucuk rahim yg menjadi punca darah keluar. Seeloknya pakai pada waktu malam sebelum tidur untuk bantu penyerapan ubat sebab kita x bergerak mana-mana dah lepas tu. Elakkan hubungan suami isteri dalam masa 3 hari.

sorry, sa dah pakai ni sejak sa umur 18 tahun ;)))) adalah kisah kenakalan sa ;))) tak sakitla okay jer cuma rasala bau bau 😂😂 tp esok esok di dah ok keputihan sye

Baru semalam pasang..sbb pregnant ada keputihan..pg ni keluar dah segala benda alah yg tidak dikehendaki itu..harap lepas ni ok sampai bsalin nnt..

Pregnant blh pakai x #maaf soalan x penting bby frist....#pernah jgk pakai ubat nie dulu blm pregnant x rasa apa2 x sakit cuma klw lge pregnant blh ke ya

ini ubat keputihan sis .. ngam utk yg mengalami keputihan yg teruk ..tiada rasa sakit bila guna okey shj..slps guna inshaallah hilang keputihan n gatal2

Pernah.. Tak sakit.. Bagus.. Dalam 3 hari semua akan sembuh.. Biasa ubat itu diberi apabila kita ada fungus infection so pastikan guna ye